Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Hårtabets historie

Hårtabets historie

Den primære årsag til skaldethed har du fra dine forældre, og du giver den videre til dine børn. Det ligger med andre ord i generne. Men fortvivl ej! Mænd har altid været skaldede, og der er faktisk noget at gøre. Her er den korte historie om hårtab.

1500 f.Kr. Verdens første medicinske optegnelse fra oldtidens Egypten indeholder et lægemiddel mod skaldethed. Det består bl.a. af fedtstoffer fra en løve, en flodhest, en krokodille, en kat og en slange.

Den romerske poet Ovid (43 f.Kr. – 18 e.Kr) skriver, at skaldede mænd hverken hører til i soveværelset eller på slagmarken.
1624
Kong Louis XIII af Frankrig bliver skaldet som 23-årig og skjuler problemet med en paryk. Parykken bliver derefter det ultimative statussymbol.


1909
En læge fra U.S. Public Health and Marine Hospital Service hævder, at skaldethed skyldes hattebånd.
1942 En anatomistuderende fra Yale-universitetet opdager, at kastrerede mænd (noget, som ofte forekom på psykiatriske institutioner) stopper med at tabe håret. Når de kastrerede patienter modtog testosteron, begyndte hårtabet igen.


1959 Verdens første officielle hårtransplantation finder sted i USA efter flere års eksperimenter i Japan og Tyskland.
1977
Elton John bliver den første berømthed, der modtager en hårtransplantation.

2005 Universitetet i Bonn beviser, at årsagen til hårtab kan spores tilbage til både moderens og faderens gener. Indtil da hævdede man, at det var gener på moderens side af familien, der var den primære årsag til hårtab.


2010 Donald Trump skriver ”I don’t!” på Twitter som svar på rygterne om, at han bruger toupé.

__________


TIP FRA FRISØREN

Gun-Britt Zeller er frisør med  45 års erfaring fra branchen og en frisørsalon i centrum af København. Hun har kørt fingrene gennem mange mænds hår gennem tiderne og er derfor stødt på de fleste garderinger mod hårtab.

Hentehår
”Der er næsten ikke noget værre. Det bliver aldrig godt, klip det af.”

Krans
”En krans rundt om hovedet kommer hurtigt til at se meget bred ud, hvis kransen er klippet forkert. Den skal være kort.”

Høje tindinger
”Det kan man sagtens udnytte, så det bliver pænt. Det skal bare klippes helt kort.”

Måne
”Har man en begyndende eller fuld måne i baghovedet, skal man ikke prøve at dække det. Klip rundt om. Det andet bliver aldrig pænt.”

LÆS OGSÅ Gro, hår, gro: Undgå hårtab på seks måder

FACEBOOK Bliv ven med Euroman