Hos FBI er de bekymrede for, om agenterne nu også får motioneret nok. Derfor har bureauet bedt sit personale om at bestå en fitness-test.

Det er 16 år siden, at man besluttede at droppe løbende tests af personalets kondition, fordi man mente, de var overflødige. Men efter 11. september 2001 er overarbejdet og stressniveauet for agenterne eksploderet, og 20-timers arbejdsdage og missioner i Irak og Afghanistan giver ikke meget tid til at holde formen ved lige.

LÆS OGSÅ: Dansker i Syrien: Det er skræmmende let at slå IS ihjel

Desuden er mængden af skrivebordarbejde med aflytninger og cybersikkerhed steget, mens der har været mindre fokus på undersøgelser og pågribelser i felten.

Så nu skal det undersøges, hvilke agenter der ikke længere har, hvad der skal til under en menneskejagt, et offentligt attentat eller i en anden tilspidset situation.

"Dine kollegers liv og de folk du beskytters liv kan meget vel afhænge af din evne til at løbe, slås eller skyde, lige meget hvilken stilling du har," lød det i efteråret i en intern meddelelse fra FBI-chef James B. Coney til hans medarbejdere.

Han opfordrer desuden til, at de gør sig klart, at de er en form for rollemodeller for amerikanerne. Et symbol på, alt der er godt og rigtigt:

"Jeg ønsker, at den amerikanske befolkning ved et enkelt blik på jer skal tænke, "DER går en agent fra Federal Bureau of Investigation.""

Det skriver New York Times og forklarer, hvad sådan en ifølge bureauet skal kunne.

Konditionstesten består af:

300 meters sprint
2 kilometers løb
1 minuts mavebøjninger
Maksimalt antal armbøjninger uden pause

Kravene, som agenterne skal leve op til, varierer efter køn og alder, du kan se dem her:

Indtil nu har agenterne været noget tilbageholdende med at få opklaret sagen om deres kondition. Kun 75 ud af 800 ansatte hos efterretningsmyndighedens Washington-afdeling har taget testen. Angivelig er det frygten for at falde igennem, der får dem til at vente.

"Den er faktisk ikke så hård. Mange agenter ville ikke være tilfredse med bare lige at bestå den. De ville skamme sig over det, og det er det, der får dem til at vente," siger Jennifer Schick, der arbejder med offentlig bestikkelse og også er med til at kontrollere træning og tests i Washington-afdelingen.

LÆS OGSÅ: Dansk True Detective-instruktør: Anden sæson afspejler vores frådende neoliberale tid

Hvis du, kære læser, nærer drømme om at gå ind i FBI, men ikke helt er klar til at se dem briste, er du velkommen til at bruge samme undskyldning. 

Ellers er det bare om at komme i gang.


I filmen 'The Town' fra 2010 har John Hamm ingen problemer med at få pulsen i vejret, men meget FBI-arbejde er i dag stilllesiddende. Derfor skal agenternes kondition testes og forbedres. Foto: Rexfeatures

LÆS OGSÅ: Kommunikationspletskud: Se CIA's første tweet

LÆS OGSÅ: Mig og min træning: Xander

LÆS OGSÅ: Core-træning: Træn som landsholdet