Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Her er holdene til det uafhængige VM

Her er holdene til det uafhængige VM

AFRIKA

DARFUR UNITED
Darfur United består af flygtninge fra Darfur. som ligger i den vestlige del af Sudan, Afrika.

Darfur har siden 2003 befundet sig i humanitær krise på grund af en væbnet konflikt mellem medlemmer af Janjaweed, en militsgruppe rekrutteret fra lokale nomadefolk, overfor en blandet gruppe af oprørsgrupper med rod i flere af regionens fastboende folkeslag.

FN anslår at konflikten har kostet 200-400.000 menneskeliv, og mere end 2.5 millioner er drevet på flugt.

Darfur United er sammensat af spillere fra 12 isolerede flygtningelejre, beliggende på grænsen mellem Chad og Sudan. Darfur United er et støtteprojekt af organisationen I ACT.

Darfur United stillede op til VM i 2012. Her blev det dog kun til to gruppekampe, og nogle ordentlige afklapsninger på 15-0 & 18-0 til henholdsvis Provence og Nord-Cypern.

ASIEN

NAGORNO KARABAKH FA
Repræsenterer den uafhængige republik Nagorno Karabakh, som ligger mellem Armenien og Azerbajdsjan.

Republikken er ikke anerkendt af FN, men Transnistrien, Sydossetien og Abkhasien anerkender Nagorno Karabakh.

I Sovjetunionens sidste år blev regionen et stridspunkt mellem Armenien og Azerbajdsjan, hvilket kulminerede i en stor etnisk konflikt og slutteligt i Nagorno-Karabakh-krigen, som blev udkæmpet fra 1991 til 1994.

Siden våbenhvilen i 1994 har det meste af Nagorno-Karabakh og flere omkringliggende regioner i Azerbajdsjan været under delt kontrol fra armenske og nagorno-karabakhske tropper.

Nagorno Karabakh fodboldforbund blev stiftet i 2012, og har i skrivende stund spillet to landskampe, som begge var mod Abkhasien. Her blev det til en uafgjort og en sejr.

Holdet stiller med spillere fra den bedste armenske række bl.a David Grigoryan, som tidligere har repræsenteret Armeniens landshold.

Nagorno Karabakh debuterer i slutrundesammenhæng.

KURDISTAN FA
De repræsenterer de kurdiske folk i selvstyret Kurdistan. En region i Zagros- og Taurusbjergene i grænselandet mellem Tyrkiet, Irak og Iran, samt et lille hjørne af Syrien og Armenien.

Kurdistan fodboldforbund har eksisteret siden 2006, og har deltaget i talrige turneringer.

Holdet brød ved forrige VM i 2012 et finalekompleks, efter de i både 2009 og 2010 tabte til Padania i finalen. I 2012 slog de Nordcypern 2-1, og er dermed forsvarende mestre til dette års turnering.

TAMIL EELAM FA
Repræsenterer Tamilsk Eelam. Tamilsk Eelam er navnet på den uafhængige stat tamilerne forsøger at få oprettet i de nordlige og østlige dele af Sri Lanka.

Tamil Eelam anerkendes kun af oprørsgruppen LTTE også kendt som De Tamilske Tigre.

De Tamilske Tigre er berygtede for deres mange terrorhandlinger gennem borgerkrigen på Sri Lanka i 80’erne og 90’erne, men opgav officielt kampen om et uafhængigt Tamilsk Eelam i 2009.

Det tamilske fodboldforbund har eksisteret siden 2012, da det fusionerede to forskellige tamilske fodboldforbund under fælles fane.

Landsholdet deltog ved VM samme år. Her blev det til to nederlag til Zanzibar og Raetia.

EUROPA

ABKHAZIA FA
Repræsenterer den autonome republik Abkhasien, som ligger i det nordlige Georgien i området Kaukasus.

Republikken opstod ud af Sovjetunionens fald, og har hverken været skånet for voldsomme borgerkrige eller etniske udrensninger.

Det anslås, at der lever ca. 240.000 indbyggere i Abkhasien.

Abkhazia FA blev stiftet i 2007, og har i skrivende stund spillet tre landskampe.
Det er blevet til en sejr, en uafgjort og et nederlag.

Holdet debuterer i VM-sammenhæng, men træneren fra Abkhasiens topklub Dynamo Sukhum har udtalt, at Abkhazia FA kan måle sig med prominente hold som Kurdistan og Les Quebecois.

ARAMEANS SURYOYE FA
Repræsenterer det Aramæisk-syriske, også kaldet assyriske, folkefærd.
Assyrere er en etnisk gruppe med oprindelse i, hvad der i dag er Irak, Iran, Tyrkiet og Syrien.

Folkefærdet er spredt over hele verden, men landsholdets grundstamme er baseret på spillere med hjemstavn i Sverige, da holdet er ledet af den Sverige-baserede Jakob Alan.

Mange af spillerne spiller for den svenske klub, Syrianska FC, som spiller i den bedste svenske række og blev stiftet af assyriske indvandrere i starten af 90’erne.

Klubben har før i tiden, været betragtet som et uofficielt assyrisk landshold, da klublogoet er det assyriske flag.

Arameans Suryoye FA blev stiftet i 2008 og har spillet fem landskampe, som alle var i forbindelse med VM. Her gik holdet helt til finalen, men tabte 2-0 til Padania FC.

ELLAN VANNIN
Repræsenterer mænerne fra øen Isle of Man, som ligger i det Irske hav.

Isle of Man er under Britisk Krone, men er selvstyrende.

Udover engelsk er det keltiske sprog manx, som det eneste sted i verden, officielt sprog på øen – Ellan Vannin betyder Isle of Man på manx.

Det anslås, at der bor ca. 85.000 mennesker på Isle of Man.

Manx Indepedent Football Association (MIFA) blev stiftet i 2013, og landsholdet vil spille sin første landskamp til ConIFA World Cup.

Holdet bliver spændende at følge. Demografien og den Britiske fodboldkultur taget in mente er holdet nok ikke helt ukampdygtigt.

SOUTH OSSETIA
Repræsenterer den delvist anerkendte stat Sydossetien, som ligger i den nordøstlige del af Georgien.

Sydossetien erklærede sig uafhængig af Georgien i 1990, men er kun anerkendt af Rusland og en håndfuld ikke-anerkendte stater – Bl.a Abkhasien, som også deltager ved turneringen.

Sydossetiens landshold har, trods stiftelsen af fodboldforbundet i 1997, kun spillet to kampe.

Holdet er kommet med på et afbud fra Zanzibar.

ASSOCIACION OCCITANIA DE FOTBÒL
Repræsenterer de områder i Italien, Frankrig og Spanien, hvor der bliver talt occitansk.

Occitanien er anerkendt som sprog og som et kulturelt koncept, men har aldrig haft en politisk helhed. Pt. taler en halv million ud af mulige 16.000.000 mennesker occitansk i de Occitanske områder.

Occitaniens fodboldforbund blev stiftet i 2004, og har spillet flere venskabskampe samt deltaget ved VM fire gange.
Bedste resultat var bronzemedaljer i 2010, da man slog Kongeriget Begge Sicilier 2-0.

PADANIA FA
Repræsenterer Padania, som befinder sig ved Posletten i det nordlige Italien. Sletten grænser til Alperne i nord, Appenninerne i syd og Adriaterhavet i øst.

Der bor omkring 27 millioner mennesker i området, om end mange af dem nok først og fremmest identificerer sig som italienere.

Padania FA er genopstået som fodboldforbund, og spiller derfor sine første landskampe til ConIFA World Cup 2014.

Tidligere meritter viser dog, at Padania har været en magtfaktor i VIVA & ConIFA sammenhæng. Tre guldmedaljer i årene 08, 09 & 10.

21 årige Enoch Barwuah, som spiller i den tredje-bedste italienske række for Vallecamonica, er måske et uskrevet blad hos fodboldkendere. Dog har klubber som Napoli og Stoke City kastet talentspejdere efter den unge angriber.
 
Det skyldes nok først og fremmest, at Enoch Barwuah er Mario Balotellis lillebror.

FA SAPMI
Repræsenterer den samiske befolkningsgruppe bosiddende i Lapland.

Lapland spreder sig over de nordlige dele af Norge, Sverige, Finland og Rusland.

Mange samer taler samiske sprog, selv om en stor del er blevet assimileret og er gået over til sproget i det land de lever i.

Samernes fodboldforbund blev stiftet i 2003 og kendte fodboldspillere som Morten Gamst Pedersen og Tom Høgli har tidligere tørnet ud for det samiske landshold, før de opjusterede og senere repræsenterede Norge.

FA Sapmi har deltaget ved VM tre gange tidligere, hvor det indtil videre kun har kastet medaljer af sig. Guld i 2006 og bronze i 2008 og 2009.

FA Sapmi har hjemmebanefordelen i årets turnering, og er årets VM-Vært.