En ny sæson i vores allesammens middelmådige Superliga står for døren, ligaen der på trods af svingende kvalitet og dalende tilskuertal stadig bliver ved med at fascinere mange tusinde danske fodboldfans weekend efter weekend.

Den nye sæson, der er nummer to med den nye Superliga-struktur med mesterskabs- og nedrykningsspil, byder som altid på nye spillere, friske ben og en masse spørgsmål, der vil blive besvaret, efterhånden som bolden begynder at rulle.

Hvem vinder mesterskabet? Hvem rykker ned? Hvem bliver årets overraskelse, og hvem bliver årets skuffelse? Her får du de seks ting, som vi er mest spændte på i den kommende sæson:

De københavnske spillere fejrer mesterskabet i Parken. I denne sæson skal de forsøge at gentage kunsten uden flere af holdets store profiler.

Kan FCK fortsætte dominansen?
Hovedstadsklubben har holdt udsalg, og væk er Cornelius, Augustinsson og ikke mindst anfører Zanka, som store dele af fodbolddanmark elsker at hade. At sidstnævnte har forladt Superligaen, vækker formentlig stor jubel hos mange danske fodboldfans, særligt dem hvis sympati befinder sig ved en motorvejssammenfletning lidt vest for København, men blandt tilhængere af byens hold bliver den kontroversielle forsvarer savnet. For hvem skal nu holde sammen på det FCK-forsvar, der i sidste sæson var lige så uigennemtrængeligt som en schweizisk bankboks? Måske kan topstriden i Superligaen blive en anelse mindre dødssyg for den neutrale tilskuer i denne sæson.

Zornigers svære toer
Med en opskrift, der groft sagt syntes at lyde ”løb lidt mere end de andre”, førte Alexander Zorniger i den forgangne sæson sine Brøndby-tropper til en andenplads – Vestegnsklubbens bedste placering i mange år. Den tyske træner, der insisterer på, at hans spillere blot kalder ham ”Coach”, har sat kursen, remouladekystens helte skal tilbage på toppen, og vejen frem er hård disciplin og presfodbold. Men alle kan danse en sommer, og det bliver interessant at se, om Brøndby kan fortsætte himmelflugten, eller om der kommer grus i den tyske maskine, særligt hvis det som ventet ender med et salg af holdets vigtigste spiller, landsholdsmålmand Frederik Rønnow.

FC Midtjylland smed bronzemedaljerne til Lyngby i sidste runde med et 0-3 nederlag. I denne sæson skal midtjylderne have medaljer for ikke at skuffe på ny.

FCM’s fede ferie
Med en fjerdeplads og svimlende 30 point op til F.C. København på førstepladsen hersker der ikke megen tvivl om, at midtjydernes sæson var en katastrofe. Altså, medmindre man hedder Rasmus Ankersen, er bestyrelsesformand i FC Midtjylland og opererer med ’Table of Justice’; en mystisk Superliga-tabel som kun herningenserne har adgang til, der viser, at FCM havde fået mange flere point hvis og hvis og hvis. Men hvis undskyldningerne ikke skal ende med at lyde endnu tyndere, end de allerede gør, skal træner Jess Thorups mandskab have brugt ferien på at løfte sig til et helt andet niveau, end det vi så i sidste sæson. Ellers må det efterhånden være rimeligt at stille spørgsmålet: Er han den rigtige mand til at lede holdet? Der er pres på i Midtjylland.

Slutspil 2.0
Den nye Superliga-struktur, der er sværere at finde rundt i end Inger Støjbergs søforklaringer ved et samråd om barnebrude, fik en blandet debut i sidste sæson. Tilskuerne svigtede, og al spænding fes ud af mesterskabsspillet, allerede inden det var begyndt. Men til gengæld bød de drabelige nedrykningskampe på masser af nerve og sågar pæne tilskuertal i en Superliga, der ellers kunne have været omtrent lige så attraktiv for den gennemsnitlige dansker som en fredag eftermiddag i IKEA’s legeland. Strukturen er – med vis ret – blevet kaldt sportsligt uretfærdig, flere vil allerede lave den om, men foreløbig får vi i hvert fald en sæson mere til at se, om 14 hold og slutspil kan vække liv i den bedste danske række igen.

AGF endte sidste sæson som nummer 11. Den placering skal forbedres kraftigt, hvis klubbens målsætning skal opnås i den nye sæson.

GF går shop-amok
De evige megalomaner fra AGF har været aktive på transfermarkedet denne sommer og har hentet profiler som Jakob Ankersen, midtbaneslideren Adama Guira med fortid i SønderjyskE og svenske Tobias Sana i Malmö FF. I år skal det være, den store målsætning om top 6 skal indfries, og det skal være slut med nedrykningsspil og placeringer med to cifre. Vinder AGF de første to-tre kampe, starter den helt store Aarhus-bølge, og så kan det blive rigtig sjovt at holde med ’De Hviie’ i efteråret. Men vi venter stadig med en vis portion skepsis på at se, om varmluftsballonen Glen Riddersholm kan levere varen, eller om det bliver endnu et år med store armbevægelser og små resultater.

Helsingørs kamp mod overmagten
Hvem elsker ikke et vaskeægte David og Goliat-opgør? I denne Superliga-sæson kan vi se frem til at blive forkælet med underdoggens charmerende kamp mod den overvældende favorit weekend efter weekend, mens vi håber på, at Christian Lønstrups tropper kan blive det nye Hobro, efter alle er blevet trætte af at holde med de nu fuldtidsprofessionelle jyske landmandssønner (altså dem, der er tilbage, for den nordjyske klub har erstattet en del af dem med obskure udenlandske lejesvende). Al sandsynlighed taler dog for, at fyraftensprofferne fra Helsingør bliver en engangsforestilling i den bedste danske række. Men man har jo lov at håbe.

LÆS OGSÅ: Italiensk sportsmagasin kårer de værste 20 sekunders fodbold nogensinde

LÆS OGSÅ: EM 92-guldvinderne sprang splitternøgne i poolen og festede igennem efter de havde kvalificeret sig til semifinalen

LÆS OGSÅ: Peter Graulund: "Jeg rejste mig op og sagde, at jeg hadede dem alle sammen. Fordi de havde svigtet mig, holdet, sig selv, klubben, alle"