Med sin blodtype skrevet på hjelmen skal Thomas Kongshøj som den første dansker siden 2012 deltage i verdens hårdeste motorløb: ”Fejl har fatale konsekvenser, som man bliver slået ihjel af” scroll-down

Med sin blodtype skrevet på hjelmen skal Thomas Kongshøj som den første dansker siden 2012 deltage i verdens hårdeste motorløb: ”Fejl har fatale konsekvenser, som man bliver slået ihjel af”

Mens vi andre skåler i champagne den 31. december, har 40-årige Thomas Kongshøj påbegyndt sit livs løb i den saudiarabiske ørken. Som den første dansker siden 2012, er han steget på sin offroad-motorcykel for at deltage i det berømte motorløb Dakar Rally. Simon Kirkegård tog til Sydsjælland og mødte den tidobbelte danmarksmester midt i forberedelsen til det ikoniske motorløb.

Af Simon Kirkegård
Foto: Kasper Kristoffersen
Sport Euroman

Da Thomas Kongshøj i 2016 vandt sit 10. danske offroad-mesterskab på motorcykel, gjorde han det med en brækket ryg. 12 dage forinden havde han været involveret i en soloulykke ved et løb i Svendborg, hvor han med egne ord var lidt for kåd og undervurderede et hop. Var han landet meget anderledes, havde det fejlslagne hop kostet ham livet.

Kongshøj blev dengang hastet til Odense Universitetshospital, men efter et par dage på hospitalet ringede han til sin far og bad om at blive hentet. Rastløsheden i hospitalssengen ramte ham, og han skulle trods alt forsøge at hente sit 10. danske mesterskab 12 dage senere.

”Det var vigtigt for mig at være den bedste herhjemme, og jeg ville vinde så mange danmarksmesterskaber i træk som muligt. Det skulle en brækket ryg ikke stoppe mig fra,” siger Thomas Kongshøj med den største selvfølge i stemmen, nærmest lidt hovent, da vi møder ham på hans daglige arbejdsplads i campingbyen Feddet på Sydsjælland.

Her driver han sin virksomhed, der tilbyder kurser og teambuilding med motorcykler som omdrejningspunkt.

Men hvis du var væltet med en brækket ryg, havde det vel ikke set særligt godt ud?

”Nej. Det sagde lægerne også efterfølgende. Men sådan nogle tanker inviterer jeg ikke ind. Jeg koncentrerer mig om det tekniske og tænker ikke på andre forstyrrelser. Men det er da klart, at hvis der var sket noget, havde det ikke været synderligt godt."

Thomas Kongshøj tænker med andre ord ikke så meget over konsekvenserne. Han er ikke bange for at komme til skade, når han kører på sin offroad-motorcykel. Derfor har han heller ikke skrevet et testamente, selvom han dyster om verdensmesterskabet i en sport, hvor der gennemsnitligt dør 1,5 mennesker per VM, og hvor deltagerne hver især har deres blodtype skrevet på både hjelm og kværn, i tilfælde af at skaden skulle ske.

Se, hvad vi ellers skriver om: Danmark, Talenter og Portræt