Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Det spiller: 10 med lækker lyd

Det spiller: 10 med lækker lyd


Fat fjernbetjeningen, smæk fødderne op, og læn dig helt tilbage i 10 lækre lydmøbler.

Jakob Herold skruer op for det gode design.

ROBUST

Den lille robuste radio er perfekt som musikkilde både inde og ude. Med AUX-indgang til smartphones og mp3-afspillere er det et no nonsense-anlæg, perfekt til køkken, badeværelse og på terrassen. Lyden er, som man vil forvente af en transistorradio (forholdsvis skarp diskant og ikke megen bas). Til gengæld kan du vælge mellem otte forskellige farvestrålende gummi-covere, som gør radioen modstandsdygtig over for vind og vejr.

Pris: 1.399 kr. på sonoro.dk.

Fortsætter på næste side...

DE RINGER, VI SPILLER

Moshi Moshi 04i er en kuriøs opfindelse til de få, som stadig savner det gode, gamle telefonrør. Produktet fungerer som en iPhone-dock med tilhørende stereo-højttalere, eller du kan bruge højttaler-modulet som et traditionelt telefonrør eller til telefon-konference. Det lettere tilbageskuende produkt er til gengæld futuristisk formgivet af engelske Michael Young i et design, som bestemt gør docktelefonen interessant.

Pris: Ca. 1.150 kr. (+ forsendelse) på nativeunion.com.


GHETTOBLASTER

Hvis du kender firmaet TDK, er du formentlig over 40 og vokset op med kassettebåndoptager på værelset, breakdance på Strøget og Grandmaster Flash-plakater på væggen. Nu disker japanske TDK op med en moderne fortolkning af den gamle ghettoblaster. Stilen er autentisk, minimalistisk og med stor sans for kvalitet og materialevalg.

Pris: 3.995 kr. på tdkperformance.com.

REJSEVÆKNING

Schweiziske Geneva Lab står bag den lille charmerende radio/bluetooth-højttaler. Og det fornemmer man tydeligt på både materiale- og samlekvaliteten og ikke mindst på lyden. Selvfølgelig kan du ikke forvente hi-fi-lyd fra et anlæg på størrelse med en halv liter piskefløde, men når det er sagt, spiller XS-modellen bemærkelsesværdig harmonisk. Fås i rød, hvid og sort.

Pris: 1.699 kr. på geneva.dk.
TRYKFØLSOM SKOTTE

Skotterne laver ikke kun single malt whisky, de laver også glimrende DAB-radioer. I den lille by Lanark uden for Glasgow ligger Revo Technologies, der står bag en række prisbelønnede radioer, deriblandt AXiS. Med den trykfølsomme skærm får du et godt overblik over produktets mange funktioner, fra de mange stationer til muligheden for at docke din iPhone direkte, lytte til FM-radio eller streame musik fra pc/NAS.

Pris: Ca. 1.775 kr. (+forsendelse) på revo.co.uk.
STOR LYD

Har finanskrisen ikke elimineret din bankrådgivers humoristiske sans, kan du kigge nærmere på Geneva Labs ambitiøse topmodel XXL. Den ene halvdel er reserveret højttalere, elektronik, dockingstation og forstærker, den anden er tiltænkt udstyr som spillekonsol, dvd/Bluray- afspiller og mediecenter. Lyden er overbevisende, mens anlæggets udseende måske nok virker mere tilbageskuende end trendsættende.

Pris: 25.999 kr. på geneva.dk.
DREJ OP FOR MUSIKKEN

Den australsk-brasilianske designerduo John Van Den Nieuwenhuizen og Vitor Santa Maria modtog i januar i år 5,4 mio. kr. fra crowd funding-sitet Kickstarter til at sætte denne lille genistreg i produktion. Ideen bag den skarpe radio/bluetoothhøjttaler er simpel: Drej den ydre skal, som var det kapslen på en sodavandsflaske. Jo mere den bagvedliggende perforerede del kommer til syne, jo højere spiller højttaleren. Ventes klar til salg i maj eller juni.

Pris: Ca. 1.000 kr. på hiddenradiodesign.com.
NYE TONER

Det har set skidt ud for Bang & Olufsen de seneste år, ikke kun økonomisk, men i høj grad også, hvad angår design. Længe har man frygtet for den gamle Struer-virksomheds kollaps. Men med det nye undermærke B&O Play og højttaler-docken Beolit12 er der måske håb. Cecilie Manz står bag det poetiske design, som tilfører B&O ny vitalitet. De indbyggede ICE-Power-forstærkere giver en overraskende stor og veldefineret lyd.

Pris: 5.495 kr. på beoplay.com.
TYSK TOUCH

Den tyske B&O-konkurrent Loewe har skabt et spændende alt-i-et-anlæg til en forholdsvis rimelig pris. Med SoundVision kan du både lytte til gammeldags cd’er, docke dine iDevices, lytte til FM-, DAB- eller internetradio eller streame musik direkte fra pc/NAS eller nettet. En af systemets store forcer er den overskuelige 7,5” touch-skærm, som er betjeningsflade for en meget enkel og intuitiv brugerinterface.

Pris: 13.499 kr. på loewe.dk.
FOLD DEM SAMMEN

Svenske Urbanista har med onear mid-size-headsettet skabt en fængende sammenklappelig hovedtelefon. Trods det skarpe og lidt kolde formsprog er headsettet yderst behageligt i brug med de kraftige højttalerpuder, som føjer sig venligt mod ørene. Lydkvaliteten er glimrende, og når headsettet foldes sammen, fylder det ikke meget mere end et par solbriller. Fås i børstet stål, rød, grøn, pink, sort og hvid.

Pris: Ca. 550 kr. på urbanista.com.

LÆS OGSÅ Euromans ultimative guide til iPad