Droner
Foto: PR

Kameragrej eller voksenlegetøj: Fem droner i forskellige prisklasser

Fremtidens flyvende pizzabud er også det ultimative stykke voksenlegetøj til dit indre legebarn. Her er, hvad du skal kigge efter, hvis du vil eje din helt egen drone.

Det siges, at vi står på tærsklen til en drone-revolution. Ifølge techeksperter verden over vil de små, flyvende objekter inden for en overskuelig fremtid fylde himlen på vej til at levere pakker og pizzaer eller – i mere skræmmende scenarier – for at overvåge eller for som våben at sprede død og ødelæggelse. Dronerne er allerede taget i brug inden for landbrugssektoren, og de er blevet et populært hobbyprodukt.

Du kan selv blive pilot, så længe du husker kun at flyve uden for byområder, som den danske dronelov foreskriver.

Men hvad skal jeg egentlig med en drone, spørger du måske. Det flyvende stykke voksenlegetøj er ikke en decideret livsnødvendighed på linje med din smartphone. Men hvis du er et tilpas stort legebarn, technørd eller kameraentusiast med hang til luftfotos, kan en drone være kilde til underholdning i timevis. Droner ramte det brede forbrugermarked i 2013 og er efterhånden kommet ned i et prisleje, hvor det er muligt for de fleste at være med.

Der er forskel på, hvad en drone skal kunne, alt efter om du skal tage halv- eller helprofessionelle fotos, eller om du bare gerne vil flyve om kap.

Det er vigtigt at kigge på parametre som batterilevetid og rækkevidde. Dronemodeller kan holde sig luftbårne i alt fra 10 minutter til halvanden time. En god GPS er også at foretrække, for det er med til at gøre dronen mere præcis og nemmere at finde, hvis den styrter ned.

Skal din nye drone bare kunne flyve hurtigt, bør du gå efter en letvægtsmodel med en kraftig motor. De hurtigste kan nå helt op mellem 160 og 240 kilometer i timen. Men for begyndere er lidt langsommere og mere brugervenlige modeller at foretrække.

Uanset formålet bør du gå efter en drone, der enten har indbygget kamera eller har mulighed for at montere et GoPro, så du kan dokumentere dine flyveture med fremtidens foretrukne fragttransportmiddel.

zerotech.jpg

ZeroTech Dobby
2.895 kr. hos droneland.dk

parrot.jpg

Parrot Bebop 2
3.020 kr. hos merlin.dk

dji.jpg

DJI Mavic Air
5.685 kr. hos wupti.com

syma.jpg

Syma X5C Explorers
Ca. 340 kr. hos amazon.co.uk

dji åhantom.jpg

DJI Phantom 4 RTK
42.499 kr. hos droneland.dk

Se, hvad vi ellers skriver om: Drone, Teknologi og Guide