Patrick Melrose

6 serier du skal tjekke ud i maj

I maj pibler det frem med serieperler, der muligvis drukner i ’The Handmaid’s Tale’ og andre storsatsninger. Men hvis du er til små alternative godbider, går du bestemt ikke sulten i seng.

Solen er på vej, og derfor skruer streamingtjenesterne gevaldigt op, for at holde os alle sammen inden døre.

Maj måned er kendt som en rigtig seriebaskersag, og allerede nu har ’The Handmaid’s Tale’ da også lagt alverdens anmeldere ned med sin kønspolitiske dommedagsvision. Når sådan en definerende serie får alle til at se i dens retning, betyder det samtidig, at en del andre serier bliver fuldstændig overset. For sådan er maj måned også. Det er nemlig en tid, hvor mange underfundige seriesager ikke får nær nok opmærksomhed.

Og det er faktisk synd. Især når kommer til de fortrinlige serier, der her skal fremhæves som maj måneds store oplevelser. Så vent med at hoppe i shortsene til juni og sæt dig godt til rette med en eller flere af disse seks serier. Her nemlig alt lige fra fremtidssatire til et kækt interview. Og ikke mindst heroinmisbrug i overklassen samt et vådt og apokalyptisk Danmark.

The Last Man on Earth, sæson 3


Dette er ganske enkelt bare én af de sjoveste serier, der eksisterer i disse år. ’The Last Man on Earth’ er så underlig, plat og elegant skruet sammen, at man ruller rundt i sofaen af grin, når Phil fumler rundt. Han troede først, at han var den sidste mand tilbage på Jorden efter en altudslettende virus, men han opdagede hurtigt, at der var andre – og de viste sig ikke at være så begejstrede for ham. Will Forte leverer en mesterligt irriterende præstation som hovedrollen, der mener det hele så godt, men er så dum (og småond), at han konstant kvajer sig. Det gør ’The Last Man on Earth’ til en særegen og komisk perle.

Kan streames på Viaplay fra 1. maj

Patrick Melrose


Hvis du er til storslået karakterskuespil, skal du se ’Patrick Melrose’. Serien, der er baseret på de vilde og formidable romaner af kultforfatteren Edward St. Aubyn, har nemlig Benedict Cumberbatch i hovedrollen som rigmandssønnen, der er blevet mishandlet som barn, været heroinafhængig som voksen og som nu forsøger at gå i behandling for lidelsen.

Men muligvis er byrden nærmere én, der er næret ved tilværelsens ulidelige lethed, og forvent derfor vanedannede underholdning, når kameraet følger Cumberbatchs højrøvede udskejelser ved siden af stærke skuespillere som Jennifer Jason Leigh, Hugo Weaving og Allison Williams.

Kan streames på HBO Nordic fra 14. maj

My Next Guest Needs No Introduction with David Letterman (… og Tina Fey)


David Letterman har ramt rent med sin nye personlige talkshow-stil i første sæson af ’My Next Guest Needs No Introduction’. Efter sine fire første månedlige møder med henholdsvis Barack Obama, George Clooney, Malala Yousafzai og Jay-Z er turen nu kommet til komiker Tina Fey.

Rygterne vil vide, at det er en mageløs time, de to tilbringer sammen foran et stærkt underholdt publikum. Der er ikke sluppet de store humor-bidder ud fra deres møde, men det bliver formentlig hæsblæsende morsomt, for Letterman har det med at få noget nyt og underfundigt frem i folk. Som i hans seneste samtale med Jay-Z, hvor rapperen forklarer, hvordan hiphoppens lyd hænger sammen:

Kan streames på Netflix fra 4. maj

Quantico


Sommetider ligner serier en metervare, man har set før. Og det gør ’Quantico’ da også, hvis man kun giver den et enkelt afsnit. Men fortællingen er faktisk ret godt skruet sammen, fordi den lægger ud med at være en indførelse i, hvor hård træningen er for unge rekrutter, der gerne vil gøre karriere i FBI.

Pludselig går det imidlertid op for alt og alle, at der formentlig er en terrorist iblandt de hårdt kæmpende aspiranter, og pilen peger imod Alex Parrish, der må slås for at bevise sin uskyld. I titelrollen spiller Priyanka Chopra – der har haft en noget ujævn karriere på trods af sit store skuespiltalent – forrygende som en moderne kvindelig James Bond. Skulle Agent 007 en dag skifte køn, vil mange formentlig skele til Chopras præstation i netop ’ Quantico’.

Kan streames på Viaplay 1. maj

All Night


Det er dømt rendyrket friskhed, når denne serie rammer HBO Nordic om kort tid. En gruppe high-school-studerende er i gang med en gedigen fest, hvor de alle sammen har en masse agendaer, der vil kunne gøre dem så meget sejere i de andres øjne.

Det er kvikt og hurtigt klippet, og så er instruktør Jason Ubaldi én af dem, som mange amerikanske serieaficionados er begyndt at holde et ekstra vågent filmnørdøje med. I år er han nemlig også aktuel med serien ’Youth & Consequences’, hvor high-school-livet igen bliver taget til nye højder.

Kan streames på HBO Nordic fra 12. maj

 

The Rain


Den første danske Netflix-serie har ikke fået så meget omtale herhjemme, som den egentlig bør være berettiget til. For visionerne er flot udført i ’The Rain’. Vi befinder os i et apokalyptisk Danmark, hvor en virusinficeret regn har dræbt de fleste levende væsener.

En gruppe unge må derfor trave imod Sverige, hvor de formentlig kan finde frem til både mad og en bedre fremtid. Mikkel Boe Følsgaard og Alba August indtager hovedrollerne, og det er især August, der spiller så godt, at man ikke kan lade være med at sætte næste og næste (og næste) afsnit på.

Kan streames på Netflix fra 4. maj

Se, hvad vi ellers skriver om: Streaming, Serier, Netflix, Viaplay og HBO