Foto: Flemming Gernyx

Opskrift: Baconmayonnaise på avocadomad med syltet løg og urter

Baconmayonnaise

3 dl smagsneutral olie
100 g baconrester
100 g bacon
2 æggeblommer
3 spsk. sherryeddike
1 tsk. sennep
Salt
Peber
Karse
Havesyre

Sæt olien over ved svag varme, og lad baconresterne simre heri i ca. 45 minutter. Lad baconolien køle af til stuetemperatur, før den sigtes. Imens olien køler af, ristes bacon i små tern gyldent.

Hak derpå de ristede bacontern helt fint, og læg lidt til side til baconmayonnaisen samt pynt.

Kom resten i et højt glas sammen med æggeblommer, sherryeddike, sennep og lidt salt.

Blend det hele sammen, og tilsæt baconolien, men kun lige nok olie, til at emulsionen bliver en fast og blank mayonnaise. Tilsættes for meget, skiller den.
Rør det meste af det ristede og hakkede bacon i baconmayonnaise, og smag til med salt og peber.

Top en avocadomad med baconmayonnaise, og pynt med syltet løg, det sidste ristede og hakkede bacon samt karse og havesyre.

Avocadomad

4 skiver rugbrød med kerner
Smør til stegning
Salt
2 perfekte avocadoer

Steg rugbrødet i smør, og drys medsalt, når kernerne er gyldne.

Snit halve pillede avocadoer i tynde skiver, og læg en halv på hvert stykke rugbrød.

Syltet løg

8 små runde skalotteløg
Salt
1 dl hvidvinseddike
2 spsk. rødbedejuice
1 dl vand
80 g sukker
2 laurbærblade
6 peberkorn

Pil og halvér løgene, og pluk dem ud i både. Blanchér løgbådene i saltet vand i
2 minutter.

Kog samtidig en syltelage op af hvidvinseddike, rødbedejuice, vand, sukker, laurbærblade og peberkorn.

Når syltelagen koger, hældes den over de blancherede løg i et sylteglas.

LÆS MERE: Opskrift: Sådan laver du baconis og baconvafler

LÆS MERE: Sådan ryster du en Espresso Martini

LÆS MERE: 8 steder, hvor man spiser godt alene

Se, hvad vi ellers skriver om: Opskrifter og Gastronomi