Opskrift: Baconmayonnaise på avocadomad med syltet løg og urter
Der er sjældent brug for en anledning til at spise bacon. Her får du opskriften på en særligt gyldig én af slagsen - en avocadomad med baconmayonnaise, syltet løg og urter.
Ingredienser
Baconmayonnaise
- 3 dl smagsneutral olie
- 100 g baconrester
- 100 g bacon
- 2 æggeblommer
- 3 spsk. sherryeddike
- 1 tsk. sennep
- Salt
- Peber
- Karse
- Havesyre
Avocadomad
- 4 skiver rugbrød med kerner
- Smør til stegning
- Salt
- 2 perfekte avocadoer
Syltet løg
- 8 små runde skalotteløg
- Salt
- 1 dl hvidvinseddike
- 2 spsk. rødbedejuice
- 1 dl vand
- 80 g sukker
- 2 laurbærblade
- 6 peberkorn
Sådan gør du
Baconmayonnaise
- Sæt olien over ved svag varme, og lad baconresterne simre heri i ca. 45 minutter. Lad baconolien køle af til stuetemperatur, før den sigtes. Imens olien køler af, ristes bacon i små tern gyldent.
- Hak derpå de ristede bacontern helt fint, og læg lidt til side til baconmayonnaisen samt pynt.
- Kom resten i et højt glas sammen med æggeblommer, sherryeddike, sennep og lidt salt.
- Blend det hele sammen, og tilsæt baconolien, men kun lige nok olie, til at emulsionen bliver en fast og blank mayonnaise. Tilsættes for meget, skiller den.
- Rør det meste af det ristede og hakkede bacon i baconmayonnaise, og smag til med salt og peber.
- Top en avocadomad med baconmayonnaise, og pynt med syltet løg, det sidste ristede og hakkede bacon samt karse og havesyre.
Avocadomad
- Steg rugbrødet i smør, og drys medsalt, når kernerne er gyldne.
- Snit halve pillede avocadoer i tynde skiver, og læg en halv på hvert stykke rugbrød.
Syltet løg
- Pil og halvér løgene, og pluk dem ud i både. Blanchér løgbådene i saltet vand i
2 minutter. - Kog samtidig en syltelage op af hvidvinseddike, rødbedejuice, vand, sukker, laurbærblade og peberkorn.
- Når syltelagen koger, hældes den over de blancherede løg i et sylteglas.
LÆS MERE: Opskrift: Sådan laver du baconis og baconvafler
LÆS MERE: Sådan ryster du en Espresso Martini
LÆS MERE: 8 steder, hvor man spiser godt alene