Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Avocadomad med bacon, baconmayonnaise, syltede løg og urter

Foto: Flemming Gernyx

Opskrift: Baconmayonnaise på avocadomad med syltet løg og urter

Der er sjældent brug for en anledning til at spise bacon. Her får du opskriften på en særligt gyldig én af slagsen - en avocadomad med baconmayonnaise, syltet løg og urter.

printer Print
plate 2 til 4 personer

Ingredienser

Baconmayonnaise

  • 3 dl smagsneutral olie
  • 100 g baconrester
  • 100 g bacon
  • 2 æggeblommer
  • 3 spsk. sherryeddike
  • 1 tsk. sennep
  • Salt
  • Peber
  • Karse
  • Havesyre

Avocadomad

  • 4 skiver rugbrød med kerner
  • Smør til stegning
  • Salt
  • 2 perfekte avocadoer

Syltet løg

  • 8 små runde skalotteløg
  • Salt
  • 1 dl hvidvinseddike
  • 2 spsk. rødbedejuice
  • 1 dl vand
  • 80 g sukker
  • 2 laurbærblade
  • 6 peberkorn

Sådan gør du

Baconmayonnaise

  1. Sæt olien over ved svag varme, og lad baconresterne simre heri i ca. 45 minutter. Lad baconolien køle af til stuetemperatur, før den sigtes. Imens olien køler af, ristes bacon i små tern gyldent.
  2. Hak derpå de ristede bacontern helt fint, og læg lidt til side til baconmayonnaisen samt pynt.
  3. Kom resten i et højt glas sammen med æggeblommer, sherryeddike, sennep og lidt salt.
  4. Blend det hele sammen, og tilsæt baconolien, men kun lige nok olie, til at emulsionen bliver en fast og blank mayonnaise. Tilsættes for meget, skiller den.
  5. Rør det meste af det ristede og hakkede bacon i baconmayonnaise, og smag til med salt og peber.
  6. Top en avocadomad med baconmayonnaise, og pynt med syltet løg, det sidste ristede og hakkede bacon samt karse og havesyre.

Avocadomad

  1. Steg rugbrødet i smør, og drys medsalt, når kernerne er gyldne.
  2. Snit halve pillede avocadoer i tynde skiver, og læg en halv på hvert stykke rugbrød.

Syltet løg

  1. Pil og halvér løgene, og pluk dem ud i både. Blanchér løgbådene i saltet vand i
    2 minutter.
  2. Kog samtidig en syltelage op af hvidvinseddike, rødbedejuice, vand, sukker, laurbærblade og peberkorn.
  3. Når syltelagen koger, hældes den over de blancherede løg i et sylteglas.

LÆS MERE: Opskrift: Sådan laver du baconis og baconvafler

LÆS MERE: Sådan ryster du en Espresso Martini

LÆS MERE: 8 steder, hvor man spiser godt alene