Opskrift på en perfekt Espresso Martini
Foto: Nina Buth Olsen

Wake me up, then fuck me up: Sådan ryster du en Espresso Martini

Opskrift på en af tidens mest populære cocktails.

clock 2 minutter
printer Print
plate 1 person

Espresso Martini

  • 3 cl god vodka
  • 3 cl kaffelikør
  • 3 cl friskbrygget espresso eller ekstra stærk kaffe

Sådan gør du

Når man snakker klassikere og fanfavoritter, er det svært at komme uden om Espresso Martinien. Drinken er stor i Australien og har de sidste 5 år taget Danmark med storm. Lad dig ikke forvirre af navneligheden med en dry martini – den her drink er til den søde tand.

Manden bag denne velourdrøm af en cocktail er Dick Bradsell. Anekdoten fortæller, at han opfandt den en aften i slut-80’erne på Fred´s Club i London, da en ung britisk fotomodel (Bradsell har aldrig afsløret identiteten, men bedyrer, at hun i dag er internationalt kendt, hvilket har fået folk til at gætte på både Kate Moss og Naomi Campbell) kom op i baren og bad om noget, der kunne ”wake me up and then fuck me up”.

  1. Kom alle ingredienser i en shaker, fyld den med is og giv den en ordentlig rystetur.
  2. Sigt indholdet op i et afkølet cocktail- eller vinglas.
  3. Drik.
  4. Bliv fucked up.

 

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Spiritus, Cocktail, Byliv, Modeller og Drinks