Foto: Nina Buth Olsen

Wake me up, then fuck me up: Sådan ryster du en Espresso Martini

Opskrift på en af tidens mest populære cocktails.

Når man snakker klassikere og fanfavoritter, er det svært at komme uden om Espresso Martinien. Drinken er stor i Australien og har de sidste 5 år taget Danmark med storm. Lad dig ikke forvirre af navneligheden med en dry martini – den her drink er til den søde tand.

Manden bag denne velourdrøm af en cocktail er Dick Bradsell. Anekdoten fortæller, at han opfandt den en aften i slut-80’erne på Fred´s Club i London, da en ung britisk fotomodel (Bradsell har aldrig afsløret identiteten, men bedyrer, at hun i dag er internationalt kendt, hvilket har fået folk til at gætte på både Kate Moss og Naomi Campbell) kom op i baren og bad om noget, der kunne ”wake me up and then fuck me up”.

Det skal der i:

3 cl god vodka
3 cl kaffelikør
3 cl friskbrygget espresso eller ekstra stærk kaffe

Sådan gør du:

1. Kom alle ingredienser i en shaker, fyld den med is og giv den en ordentlig rystetur.
2. Sigt indholdet op i et afkølet cocktail- eller vinglas.
3. Drik.
4. Bliv fucked up.

 

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Spiritus, Cocktail, Byliv og Modeller