
Foto:
Wake me up, then fuck me up: Sådan ryster du en Espresso Martini
Opskrift på en af tidens mest populære cocktails.
Ingredienser
Espresso Martini
- 3 cl god vodka
- 3 cl kaffelikør
- 3 cl friskbrygget espresso eller ekstra stærk kaffe
Sådan gør du
Når man snakker klassikere og fanfavoritter, er det svært at komme uden om Espresso Martinien. Drinken er stor i Australien og har de sidste 5 år taget Danmark med storm. Lad dig ikke forvirre af navneligheden med en dry martini – den her drink er til den søde tand.
Manden bag denne velourdrøm af en cocktail er Dick Bradsell. Anekdoten fortæller, at han opfandt den en aften i slut-80’erne på Fred´s Club i London, da en ung britisk fotomodel (Bradsell har aldrig afsløret identiteten, men bedyrer, at hun i dag er internationalt kendt, hvilket har fået folk til at gætte på både Kate Moss og Naomi Campbell) kom op i baren og bad om noget, der kunne ”wake me up and then fuck me up”.
- Kom alle ingredienser i en shaker, fyld den med is og giv den en ordentlig rystetur.
- Sigt indholdet op i et afkølet cocktail- eller vinglas.
- Drik.
- Bliv fucked up.