Opskrift: Sådan laver du baconis og baconvafler
Bacon og is elsker de fleste - og sammen smager det også himmelsk.
Ingredienser
Baconis
- 5 dl mælk
- 5 dl fløde
- 200 g sukker
- 50 g glukose
- 200 g baconrester
- 2 blade gelatine
- 12 æggeblommer
- Salt
- Ahornsirup
- UDSTYR: Ismaskine
Baconvafler
- 50 g bacon i små tern
- 125 g smør
- 620 g sødmælk
- 2 æg
- 350 g mel tipo 00
- 50 g maltmel (lys)
- 25 g sukker
- 3,5 g salt
- 2 g natron
- 7 tørgær
- Udstyr: Belgisk vaffeljern
Kandiseret bacon
- 8 skiver bacon
- 2 dl ahornsirup
Sådan gør du
Baconis
- Kog mælk, fløde, sukker, glukose og baconrester op, og lad baconcremen trække i min. 1 time ved stuetemperatur.
- Udblød gelatinen i koldt vand, og tilsætden, så den smelter i baconcremen.
- Sigt nu baconcremen, og kog den opigen.
- Pisk æggeblommerne luftige, og hæld 1/3 af den kogende creme over dem, og hæld derefter det hele tilbage i gryden under piskning. Rør konstant, og tjek, at temperaturen når 82 grader før cremen køles helt af, smages til med salt og køres på ismaskine.
- Lun ahornsiruppen lige før servering.
- Anret 1 kugle baconis på afkølede baconvafler med lidt lun ahornsirup og top med kandiseret bacon.
- Ved servering hældes lidt mere lun ahornsirup ud over anretningen.
Baconvafler
- Rist baconternene svagt gyldne på en teflonpande.
- Varm mælk og smør, til det er lunt, og pisk de øvrige ingredienser i.
- Lad dejen hvile 30 minutter ved stuetemperatur, til den begynder at hæve. Bag vaflerne i et belgisk vaffeljern, til de er gyldne.
- Lad vaflerne dampe af på en rist i 2 minutter, før de anrettes.
Kandiseret bacon
- Pensl baconen med lidt ahornsirup på begge sider og bag sprødt i ovnen ved 150 grader i 20 minutter, lagt i pres mellem 2 stykker bagepapir og evt. under tryk fra en gryde placeret ovenpå.
- Det kandiserede bacon skæres i spidse stykker, imens det er varmt, og gemmes til servering.
LÆS MERE: Cocktailopskrift: Snup en Cricket til desserten
LÆS MERE: Sådan laver du lammekølle på bål
LÆS MERE: Opskrift: Bourbon baked beans