Foto: Flemming Gernyx

Opskrift: Sådan laver du baconis og baconvafler

Bacon og is elsker de fleste - og sammen smager det også himmelsk.

Baconis

5 dl mælk
5 dl fløde
200 g sukker
50 g glukose
200 g baconrester
2 blade gelatine
12 æggeblommer
Salt
Ahornsirup

UDSTYR: Ismaskine

Kog mælk, fløde, sukker, glukose og baconrester op, og lad baconcremen trække i min. 1 time ved stuetemperatur.

Udblød gelatinen i koldt vand, og tilsætden, så den smelter i baconcremen.

Sigt nu baconcremen, og kog den opigen.

Pisk æggeblommerne luftige, og hæld1/3 af den kogende creme over dem, og hæld derefter det hele tilbage i gryden under piskning. Rør konstant, og tjek, at temperaturen når 82 grader før cremen køles helt af, smages til med salt og køres på ismaskine.

Lun ahornsiruppen lige før servering.

Anret 1 kugle baconis på afkølede baconvafler med lidt lun ahornsirup og top med kandiseret bacon.

Ved servering hældes lidt mere lun ahornsirup ud over anretningen.

Baconvafler

50 g bacon i små tern
125 g smør
620 g sødmælk
2 æg
350 g mel tipo 00
50 g maltmel (lys)
25 g sukker
3,5 g salt
2 g natron
7 tørgær

UDSTYR: Belgisk vaffeljern

Rist baconternene svagt gyldne på en teflonpande.Varm mælk og smør, til det er lunt, og pisk de øvrige ingredienser i.

Lad dejen hvile 30 minutter ved stuetemperatur, til den begynder at hæve. Bag vaflerne i et belgisk vaffeljern, til de er gyldne.

Lad vaflerne dampe af på en rist i 2 minutter, før de anrettes.

Kandiseret bacon

8 skiver bacon
2 dl ahornsirup

Pensl baconen med lidt ahornsirup på begge sider og bag sprødt i ovnen ved 150 grader i 20 minutter, lagt i pres mellem 2 stykker bagepapir og evt. under tryk fra en gryde placeret ovenpå.

Det kandiserede bacon skæres i spidse stykker, imens det er varmt, og gemmes til servering.

LÆS MERE: Cocktailopskrift: Snup en Cricket til desserten

LÆS MERE: Sådan laver du lammekølle på bål

LÆS MERE: Opskrift: Bourbon baked beans