Nu kan du søge om at blive en del af Politiets hemmelige elitekorps
Foto: Jakob Jørgensen / Ritzau Scanpix

Nu kan du søge om at blive en del af Politiets hemmelige elitekorps

Aktionsstyrken (AKS), der er en specialenhed i Politiets Efterretningstjeneste (PET), skal ansætte nye politioperatører. Ansøgningsfristen er 17. september.

De bliver kaldt for 'Politiets hårde drenge'. Med god grund. De har automatvåben, håndvåben og bliver sendt ud til nogle af de farligste opgaver i landet.

Det var Politiets Aktionsstyrke, i daglig tale kaldet AKS, som skød og dræbte gerningsmanden til attentaterne på Krudttønden på Østerbro og Synagogen i Krystalgade i København 2015.

Den toptrænede og hemmelighedsfulde aktionsstyrke, der er en specialenhed i Politiets Efterretningstjeneste (PET), har til opgave at opretholde et operativt antiterrorberedskab, gøre en vigtig indsats i gidselsituationer og hjælpe med bekæmpelse af grov organiseret kriminalitet. Ligesom de har særligt udstyr til brandslukning.

Nu kan du blive en del af aktionsstyrken, der blev dannet efter et terrorangreb ved OL i München i 1972.

AKS søger i øjeblikket nye politioperatører.

"Som politioperatør i AKS indgår du i styrkens varetagelse af opgaver, der medvirker til, at sikre politiet forsvarlige løsningsmuligheder i vanskelige indsatsopgaver, hvor den almindelige politiuddannelse eller -udrustning ikke er tilstrækkelig. Du skal påregne at indgå i tværgående opgaveløsning i PET og med politikredsene. Du skal ligeledes påregne i perioder at indgå i opgaveløsninger internationalt, hvor danske interesser er repræsenteret.

Du vil som politioperatør indgå i opgaver af rutinemæssig karakter og opgaver, der kræver magtanvendelse for løsning af operative og taktiske problemstillinger. Erfarne politioperatører vil også kunne indgå i planlægnings-, koordinations- og uddannelsesfunktioner," lyder det blandt andet i jobopslaget.

Det er langtfra alle, som kan komme i betragtning til jobbet. Det kræver, at du har erfaring fra Jægerkorpset eller Frømandskorpset. Du skal have dansk pas, kørekort til personbil og selvfølgelig være i god fysisk form.

Ansøgningsfristen er 17. september, og du skal kunne starte i stillingen fra 1. december.

Læs hele jobopslaget og send din ansøgning her.

Se, hvad vi ellers skriver om: Politi, Job og Terror