jamie lannister nikolaj coster waldau vinde game of thrones
Foto: HBO

Amerikansk magasin: Nikolaj Coster-Waldau bør vinde 'Game of Thrones'

Nikolaj Coster-Waldaus karakter Jaime Lannister har ikke altid været lige sympatisk. Det amerikanske magasin Esquire fortæller, hvorfor han alligevel bør vinde 'Game of Thrones'.

Der findes en endeløs række af mere eller mindre sandsynlige fanteorier om den afsluttende sæson af 'Game of Thrones'. Men det her er faktisk ikke endnu én. 

Nej, det her er noget så simpelt som et forsvar for Nikolaj Coster-Waldaus karakter Jaime Lannister, og et håb om, at denne vil trække sig sejrrigt ud af den den ottende og sidste sæson. 

Det er det amerikanske magasin Esquire, der slår et slag for den danske skuespilleres karakter. 

"Hvis nogen havde fortalt mig, at Jaime Lannister ville ende som én af mine yndlingskarakterer efter at have set det første afsnit af 'Game of Thrones', så ville jeg have svaret, at de var sindssyge. Eller i det mindste ville jeg have tænkt, at jeg måtte have taget en mørk rute i mit liv, siden jeg ville sympatisere med en incestuøs, forsøgt barnemorder," skriver kulturjournalist Matt Miller i sit passionerede Lannister-forsvar.

Men som Matt Miller skriver, og som alle, der har fulgt med i seriens første syv sæsoner, ved, så er Lannister, også kendt som Kingslayer, blevet en noget andet og mere sympatisk karakter, end den, seerne først blev præsenteret for i seriens begyndelse. 

"Jaime ændrede sig virkeligt et sted i midten af tredje sæson. I én af seriens stærkeste scener, fortæller han Brienne of Tarth, hvorfor han forrådte Mad King. Og så - i et forunderligt skifte - hoppede Jaime ind i en bjørnehule for at redde Brienne, en uselvisk handling, der viste denne mands genfødsel," skriver Matt Miller videre. 

Hvordan Jaime Lannister helt præcist skal vinde 'Game of Thrones', er skribenten ikke helt klar over. Det kan være ved at tage livet af nogle vigtige herrer - eller, og det er jo ikke så lille en bedrift i denne serie, det kan være ved blot at overleve. 

Læs selv hele Jaime Lannister-forsvaret her

Se, hvad vi ellers skriver om: Game of Thrones, HBO og Nikolaj Coster-Waldau