Sidst Birgitte Nyborg (Sidse Babbett Knudsen) var i æteren, lignede hun en kvinde på vej ud af politik i fjerde sæson af ’Borgen’, da hun trak sig som formand for det parti, hun selv havde startet.

Men, men, men: Noget ser ud til at indikere, at seriens forfatter Adam Price planlægger, at Nyborg skal have endnu en tur i den politiske manege. Rygterne om en femte sæson er begyndt at svirre, efter Europa-Parlamentets formand, maltesiske Roberta Metsola, der åbenbart er stor fan af serien, har lagt et billede på Instagram af sig selv og Adam Price, hvor hun måske (måske ikke) insinuerer, at Birgitte Nyborgs næste job ligger i EU's hovedstad.

”Vi vil modtage Birgitte Nyborg med åbne arme i Bruxelles, hvis hun beslutter sig for at gå ind i europæisk politik. Måske kan vi snart se hende i gangene i Europa-Parlamentet,” skriver hun.

Om mødet mellem seriens instruktør og formanden for Europa-Parlamentet foran Christiansborg var sat i søen for, at Price kan skrive et virkelighedsnært plot om livet i EU-politik, eller om den folkekære dansker blot så en mulighed for at trykke en af Europas mest magtfulde mennesker i hånden, kan vi kun gisne om.

Hvis vi så alligevel skal lege med tanken, er netop EU helt oplagt, eftersom spydige tunger fra tid til en anden har hævdet, at Birgitte Nyborg startede som et portræt af den pragmatiske næstformand i Europa-Kommissionen og konkurrencekommissær Margrethe Vestager. Det kan være, Price pønser på at placere Nyborg et par hundrede meter længere oppe ad Rue de la Loi end Berlaymont-bygningen, hvor Vestager har kontor. Eller hvad?

Nyborgs fiktive tilstedeværelse i Bruxelles, hvis en sådan altså er på trapperne, ville formentlig aftvinge en plads i EU's hall of fame til Adam Price. For mon ikke, EU og det, der sker bag det bureaukratiske jerntæppe, ville nyde godt af blive nuanceret i dramaturgiens skær?

Måske ved formand Roberta Metsola noget, vi ikke ved. I sit stille sind kan man måske indstille sig på, at Adam Price endnu en gang lænker danskerne (og europæerne) til skærmene med en ny sæson af ’Borgen’, der (med formandens egne ord) har et exceptionelt plot. Både for vores og EU's skyld.

Talsperson for Roberta Metsola, Jüri Laas, fortæller, at formanden ikke har nogen kommentarer til sit opslag. Adam Price er ikke vendt tilbage på Euromans henvendelser.