Netflix køber rettighederne til ’Monty Pythons’ bagkatalog og kommende materiale

Netflix køber rettighederne til ’Monty Pythons’ bagkatalog og kommende materiale

De ikoniske film og sketches vil være tilgængelige på streamingtjenesten fra 15. april.

Det er de færreste, der ikke med det samme tænker på Eric Idle på korset, når ’Always Look On The Bright Side of Life’ bliver spillet. Eller på de tre rødklædte fanatikere fra sketchen ’The Spanish Inquisition’, når nogen nævner inkvisitionen.

’Monty Python’ var banebrydende med deres satire, der nok dengang lå i genren akavet og underlig komik. Men de er siden blevet folkeeje over store dele af verden, fordi de udviklede den ekstremt rammende og absurde sketchform, som ’Mandrilaftalen’ og ’Drengene fra Angora’ har slægtet på herhjemme.

Og snart bliver alle dine yndlings sketches fra den britiske satiretrup lettere at støve op. Netflix, der i den grad er gået i indkøbsoffensiven, har netop købt rettighederne til stort set hele gruppens katalog af film, små-serier og satiresamlinger.

Det vil være tilgængeligt på internettjenesten fra 15. april i Storbritannien, Europa og Canada, skriver ’Monty Python’ på deres hjemmeside, mens det amerikanske publikum må vente til senere på året, for at få deres daglige grin med John Cleese, Eric Idle, Terry Jones, Graham Chapman, Michael Palin and Terry Gilliam.

Derudover har Netflix, ifølge Deadline, planer om at lave nye sketches i med de tilbageværende medlemmer, men det er stadig uvist, hvornår det skulle udkomme.