’The Undoing’
Nicole Kidman har igen slået sig sammen med David E. Kelly, manuskriptforfatteren bag ’Big Little Lies’, denne gang i en fortælling om en succesfuld parterapeut, hvis liv braser sammen, da der sker et mord. Hugh Grant har rollen som Kidmans mand – der forsvinder – og instruktør er ingen ringere end vores egen Susanne Bier.The Undoing2.jpg

Premiere i maj på HBO Nordic.

’The New Pope’
Paolo Sorrentino (’Den store skønhed’, ’Youth’) er en af de bedste – og mest stilistisk velfunderede – film- og tv-instruktører i Italien i disse år. Nu vender han tilbage med en ny serie om pavedømmet i Rom. I ni episoder følger vi Jude Law som den reformvenlige og oprørske pave Pius XIII og John Malkovich som den nye pave, John Paul III. Der er gæsteoptrædener fra Ulrich Thomsen, Sharon Stone og Marilyn Manson. Det kan kun blive godt.

Premiere i januar på CMore.

’Ragnarok’
Adam Price kaster sig i denne store Netflix-satsning ud i et ambitiøst og action-præget klima-epos. Historien er sat i den lille norske by Edda, hvor vejret arter sig på ekstrem vis. David Sjøholt og Herman Tømmeraas (kendt fra ’Skam’) har de bærende roller i fortællingen om et slag mellem de gode og de onde, tilsat et skvæt uforklarlige, overnaturlige fænomener og oldnordisk mytologi.

Premiere i januar på Netflix.

'ZeroZeroZero'
Janus Metz har, siden han instruerede ’Armadillo’, skabt sig lidt af et navn i den internationale serieverden. Han instruerede et afsnit af anden sæson af ’True Detective’ – der jo desværre totalfloppede – og står bag tre afsnit af den nye serie ’ZeroZeroZero’. Den er lavet ud fra italienske Roberto Savianos bogforlæg og er en rejse ind i kokainindustriens underverden med krigen mellem kartellerne og mafiagrupperingernes som fokuspunkt. På rollelisten er blandt andre Giuseppe De Domenico, Andrea Riseborough og Gabriel Byrne.

Premiere i februar på HBO Nordic.

’Westworld’ – sæson 3
Ægteparret Jonathan Nolan og Lisa Joy er tilbage med en ny sæson af deres dystopiske, stort opsatte fremtidsserie. Efter at anden sæson skuffede en del i forhold til første sæson, kan man have lov til at håbe på genoprejsning. Scenen er sat i året 2052, hvor der har været en atomulykke i Paris, og en borgerkrig er brudt ud i Rusland. Evan Rachel Wood har igen rollen som ’Dolores’, men også Ed Harris og Thandie Newton er med – og får selskab af Aaron Paul, der jo shinede som ’Jesse Pinkman’ i ’Breaking Bad’.

Premiere i marts på HBO Nordic.

’Når støvet har lagt sig’
Det er efterhånden et stykke tid siden, at DR har haft en serie, som søndag efter søndag kunne trække over en million danskere sammen foran fjernsynet. Nu gør man forsøget med ’Når støvet har lagt sig’, der tager sit udgangspunkt i et terrorangreb på Danmark. Blandt andre Jacob Lohmann, Henning Jensen, Peter Christoffersen og Arian Kashef er på rollelisten, instruktør er det unge talent Milad Alami.

Premiere i februar på DR. 

’Narcos: Mexico’ – sæson 2
I den populære spinoff på Netflix’ oprindelige Narcos-serie følger vi igen Felix Gallardo (Diego Luna), lederen af Guadalajara-kartellet. Historien er her skruet tilbage til begyndelsen på den mexicanske narkokrig, og en ny hovedkarakter er den amerikanske DEA-agent Walt Breslin, som går lige til kanten og ofte ud over den i sin kamp mod de kriminelle narkogangstere. Breslin spilles af altid stærke Scott McNairy, som også er seriens fortællerstemme.

Premiere i februar på Netflix. 

Hollywood’
Ryan Murphy (manden bag blandt andet ’American Crime Story’, ’Pose’ og ’Glee’) har indgået en lang og særdeles indbringende kontrakt med Netflix. Murphys første serie i den flerårige aftale er ’Hollywood’, som foregår i 1940’erne og er et ekstravagant ’kærlighedsbrev’ til filmbyen, men også et blik bag facaden på sexindustrien i Los Angeles og omegn.

Premiere i maj på Netflix.

’Efterforskningen’
Manuskriptforfatter og instruktør Tobias Lindholm (’R’, ‘Krigen’) er altid garant for kvalitet. Derfor kan man godt tillade sig at knytte store forventninger til TV 2’s nye seriesatsning, som handler om ubådssagen og Peter Madsens drab på den svenske journalist Kim Wall. Eller rettere, den handler om politiets efterforskning af drabet.
Søren Malling spiller drabschefen Jens Møller, og Pilou Asbæk spiller anklageren Jakob Buch Jepsen. TV 2.jpeg

Premiere i efteråret på TV 2.

’Fargo’ – sæson 4
Serieguruen Noah Hawley ramte totalt plet, da han i 2014 lancerede sin videreudvikling af Coen-brødrenes ikoniske film, ’Fargo’. Siden er fulgt tre sæsoner med suveræn karaktertegning, vilde plots og skuespilpræstationer på øverste hylde fra blandt andre Martin Freeman, Billy Bob Thornton, Allison Tolman, Ewan McGregor og Kirsten Dunst. Nu er ’Fargo’ tilbage, og denne gang sætter Noah Hawley scenen i Kansas City i 1950’erne, hvor den italienske mafia (anført af Wes Anderson-yndlingen Jason Schwartzman) udkæmper en blodig fejde med en afroamerikansk gangsterorganisation under ledelse af ingen andre end Chris Rock.

Premiere i april på HBO Nordic.