Lyt

Frasen om at ting var bedre i gamle dage, begynder jeg mere og mere at kunne slutte mig op omkring. I hvert fald når det kommer til musik. For hvis du ligesom undertegnede godt kan få en hæmoride i øregangen af den allestedsværende TikTok-musik og sidde med følelsen af, at al musik i dag bliver lavet ud fra de samme tre skabeloner, kan du med fordel gå tilbage og nyde datidens lyd. Og her er det britiske indierockband Kasabian et godt bud.

Bandet, der har navngivet sig efter en af Charles Mansons disciple, udgav i 2009 lidt af en genistreg i form af bandets tredje album, ’West Ryder Pauper Lunatic Asylum’. Det er et af de album, hvor det spiller fra start til slut, hvilket især skyldes den melodiske variation i numrene, men også det tunge, nærmest The Doors-agtige strengespil. Nogle vil kalde det indie på den FIFA-soundtrackede måde, men lad os være ærlige – FIFA havde både musisk og spillemæssigt sine velmagtsdage i slutningen af 00’erne og starten af 10’erne.

Du kan lytte til 'West Ryder Pauper Lunatic Asylum på diverse musikstreamingtjenester, fx på Spotify.

 

Se

I en tid hvor der af uransagelige årsager synes at være lavvande på gode streaming- og TV-muligheder, er det oplagt at gå i gang med fjerde og sidste sæson af ’Ozark’. Hvis du endnu ikke har stiftet bekendtskab med den, kan du med fordel lade thriller-serien være dit næste binge-projekt. Serien og fortællingen om antihelten og finansrådgiveren Marty Byrde (spillet af Jason Bateman) og hans familie, der hvidvasker penge for det mexicanske narkokartel, vokser sig blot større og bedre for hver sæson, der går. Sæson fire er absolut ingen undtagelse.

Se 'Ozark' på Netflix.

 

Kampdag ny.jpg

Læs

Selvom det er en ordentlig krabat på 488 sider, så sluger man nemt siderne og de fængende fortællinger om 43 af Danmarks mest betydningsfulde fodboldklubber. ’Kampdag’ er et must read, hvis du har en kærlighed for dansk fodbold.

Den etos-spækkede ekspertkommentator og tidligere landsholdsspiller Morten Bruun har været rundt i landets klubber og har talt med klubkoryfæer og vigtige personer og fået de bedste historier. Fx den om AGF’s rutsjebanetur i dansk fodbold, den om de tidligere mastodonter B1909 og Frems fald fra toppen, og hvad Sir Alex Ferguson lavede på Bornholm.

Bogen kan bl.a. købes her.

 

Spis

Med fare for at sætte røven i klaskehøjde hos det politikenske segment med romantiske fortællinger om Kebabistan og mad på Nørrebro, vil jeg vove den påstand, at landets bedste ruller fås på Sydfyn. Shawarma-niveauet i denne del af Danmark er trods områdets geografisk beskedne størrelse nemlig utroligt højt. Anbefalingen kunne sagtens bare have omhandlet den sydfynske shawarma, men blandt store træer stikker et enkelt højere op end andre.

Det er King of Kebab i den sydfynske havneby Svendborg. Stedet har eksisteret siden 2008 og er et interimistisk indrettet kebabhouse i sin klassiske forstand beliggende i hjertet af byen. Her er det hjemmebagte brød en selvfølge, og det er store mængder fyld også. Tilmed kan du selv få lov til at vælge ingredienserne, og selvom du ikke kan dy dig og vælger masser af råvarer, bliver der ikke sparet. Trods et ejerskifte i 2021 har kebabkongerne formået at holde kadencen. Det er helt sikkert et besøg værd, især hvis du vil være din egns kebab-consigliere.

King of Kebab ligger på Gåsestræde 2, 5700 Svendborg.

 

Oplev

Landet er langt om længe åbnet, og pludselig kan det være svært at se skoven for bare træer, når det kommer til kulturtilbud og oplevelser. For hvordan kan du udnytte din nyvundne frihed på den bedst mulige måde og opleve kongerigets kulturfristelser? Et godt bud kan være at tage ind og se lidt ishockey i den bedste danske ishockeyliga, Metal Ligaen.

For ishockey er gennemført fedt at se live, hvor du mærker intensiteten og den gode stemning på en anden måde, end hvis blot ser det i fjernsynet. Stemningen er i top, der er mad og øl, og hvis du ligesom jeg lider under den alenlange vinterpause i Superligaen, er det en oplagt mulighed for at få stillet stadionsulten. Derudover er det lige i Vinter OL’ens ånd, som netop er startet. Og for at gøre det et my lettere for dig, er her den næste uges kampprogram i Metal Ligaen. Afsted med dig.

Den næste uges kampprogram:
06/02 kl. 15:45: Herning Blue Fox mod Røvovre Mighty Bulls i KVIK Hockey Arena (Herning)
07/02 kl. 18:00: SønderjyskE Ishockey mod Aalborg Pirates i Frøs Arena (Vojens)
07/02 kl. 20:15: Rungsted Seier Capital mod Odense Bulldogs i Bitcoin Arena (Hørsholm)
09/02 kl. 19:00: Aalborg Pirates mod Frederikshavn White Hawks i Gigantium (Aalborg)
14/02 kl. 20:15: Herlev Eagles mod Herning Blue Fox i Spar nord Arena (Herlev)

Læs mere her.