Du kender sikker ’thigh gap’, ’bikini bridge’ og naturligvis ’six-pack’en’. Men nu har de tre eftertragtede, og ifølge nogle usunde, kropsidealer fået følgeskab af det blottede ribben, der måske er den nye store kropstendens på Instagram.

Det skriver Daily Mail, som har døbt fænomenet ’ribcage bragging’ – eller ’ribbens-praleri’ på dansk. Den britiske avis bruger supermodellen Bella Hadid som et eksempel på en række kendte kvinder, der deler letpåklædte billeder på sociale medier, hvor deres ribben er synlige.

Reflect and recharge 📍❤️🍒

Et opslag delt af Bella Hadid (@bellahadid) den

Bella Hadids bikinibillede med synlige ribben har fået over 700.000 likes på Instagram.

”Den amerikanske supermodel-of-the-moment Bella er dronningen af ribbens-pralere,” skriver Daily Mail, som også fremhæver skuespillerinden Kate Beckinsale, sangerinden Rita Ora og Kim Kardashians lillesøster Kourtney Kardashian.

Daily Mail kalder tendensen ”bekymrende” og henviser til, at modellerne med deres mange hundrede tusinde, hvis ikke millioner, følgere kan blive påvirket af billederne. Men avisen møder også kritik for egenhændigt at udråbe ’ribbens-praleri’ til at være en tendens alene baseret på en håndfuld Instagram-opslag fra kendte kvinder. 

Magasinet Men’s Health anklager Daily Mail for at ”sensationalisere” et fænomen, der ikke eksisterer.

”De fleste af kendisserne er modeller eller kvinder, som allerede er kendt for at være tynde personer. Pralede de rent faktisk med deres ribben i deres opslag? Ikke så vidt vi kan se,” skriver magasinet og henviser til, der næsten ikke findes nogen billeder på Instagram tagget med #ribcagebragging eller #ribcagebrag.

Ifølge Men’s Health er det ikke en ny tendens, at kendte kvinder uploader bikinibilleder med synlige ribben, og magasinet påpeger, at flere af de billeder, som Daily Mail har anvendt som eksempler er flere måneder gamle. På den baggrund konkluderer Men’s Health, at ’ribbens-praleri’ ”ikke er en ting.”

LÆS OGSÅ: Gymder er det nye Tinder – hvis du vil finde kærligheden i fitnesscenteret

LÆS OGSÅ: Bombay-gin tilbagekaldt, fordi flasker indeholdt op mod 77 procent alkohol

LÆS OGSÅ: Amerikansk pornosite lancerer Snapchat kun for nøgenbilleder – med filtre til dine kønsdele