De fleste kender nok én, der er mere end almindeligt glad for sin smartphone og bruger mere tid i den virtuelle verden end i den virkelige. Smartphone-afhængighed kan være en svær vane at sparke på porten, men måske en skefuld motivation i skikkelse af 100.000 dollars, svarende til cirka 650.000 kroner, kan gøre tricket.

Vitamin Water har åbnet op for tilmeldinger til konkurrencen, hvor du skal nå at smide dit navn i hatten inden den 8. januar 2019 gennem Instagram eller Twitter. Kravene er såresimple, og involverer, at du end ikke må røre en smartphone i 365 dage. Til gengæld må du gerne bruge både tablet og computer i perioden.

Du bliver udstyret med en mobiltelefon anno 1996 med et dertilhørende taletidskort, så du stadig kan sende SMS’er og downloade polyfoniske ringetoner på livet løs. Det er ikke endeligt bekræftet, hvordan du til slut skal bekræfte din uskyld, men på rygtebasis er der snak om en løgnedetektortest.

Sådan tilmelder du dig:

  • Gennem Twitter eller Instagram skal du bruge hashtaggene #nophoneforayear og #contest med en forklaring på, hvorfor Vitamin Water bør vælge dig til konkurrencen. Deadline for tilmelding er den 8. januar 2019.
  • Vitamin Water vælger én heldig, eller uheldig, deltager den 22. januar, og tager direkte kontakt gennem dine konti på de sociale medier.
  • Du får udleveret et fortidslevn af en mobiltelefon fra 1996 inklusiv taletidskort og en kontrakt, der binder dig til at holde dig fra smartphones i et helt år.
  • Klarer du dig skyldfri gennem de 365 dage, bliver du belønnet med 100.000$, godt og vel 650.000 kroner, samt håneret nok til at retfærdiggøre unødig brug af smartphone i al uendelighed.

Selvom den flotte præmie er motivation nok for de fleste, skal man ikke underkende de bagvedliggende motiver. Smartphone-afhængighed er efterhånden en anerkendt lidelse, hvor især de sociale medier har vist sig at have betydelige konsekvenser for det mentale helbred.