29-årige Anna Juul, der tidligere har boltret sig som alteregoet Veronika Katinka og som tekstforfatter på ’Den Korte Radioavis’, udgiver sin nye roman ’Penge & Bacon’ på fredag den 8. april. Her følger vi Anja og Anders og deres liv i duplex-lejligheden på Østerbro, mens Danmark tvinges ud i en kompromisløs klimalockdown. Vi har ringet til Anna Juul og spurgt, hvad der morer hende ved det forudsigelige, ædruelige parforhold.

”Jeg tror, det er fordi, jeg selv er i ét af dem. Jeg spiser grillkylling og falder i søvn til en krimi på sofaen klokken 20.30 i hvert fald fem dage om ugen. Jeg har et rigtig godt sovehjerte, hvilket min kæreste er lidt træt af. Jeg synes, det er sjovt at sparke indad, fordi jeg egentlig også nyder småborgerligheden. Jeg har haft et rimelig fucked up liv, og nu er det meget chill, og det er faktisk rigtig rart.”

Alle taler om krig og færre om lockdownproblemer. Frygter du, at læserne mentalt er forbi lockdownlitteratur?

”Jeg ser egentlig ’Penge & Bacon som et tab af frihed mere end som en pandemi-parodi, hvis jeg selv lige skal slå et slag for dens relevans. Men derudover er jeg også bare så bange for at dø i en atomkrig, at jeg faktisk er lidt ligeglad med, hvor mange bøger jeg sælger. Det ville fandeme være ærgerligt at sælge 100.000, og så rammer bomben. Så kan man lige så godt sælge 200.”

Du kan lytte til hele interviewet med Anna Juul øverst i artiklen er der, hvor du hører dine podcasts. ’Penge & Bacon’ udkommer 8. april på Lindhardt og Ringhof.