Er du træt af, at de fleste hoteller minder om hinanden? Det behøver ikke at være sådan, for der findes de vildeste hoteller derude.

Vi har samlet de 9 mest bizarre her:

1. NAY PALAD Bird Nest, Kenya

Bo i verdens første 5-stjernede fuglerede og få en 360 graders udsigt over Kenyas mest populære safariområde – Laikipia. Men du skal nok være på vakt for ørne, der kan komme forbi på et uanmeldt besøg.

Hotellet er designet af Daniel Pouzet, ligger nær en flod og har spektakulær natur omkring. Typisk vil du som gæst ankomme før solnedgang efter at have fået en spændende safaritur i området. Belyst med lanterne står fuglereden klar med champagne og mad, mens sengene er tilberedt ’open air’ øverst oppe.

Den følgende morgen vil du få en picnic til morgenmad ved døren, og den kan nydes, mens du ser elefanter, giraffer og andet dyreliv ved floden. Det er designet til at have to gæster sovende. Men hvis du hellere vil søge ly, kan du også sove indenfor på 1. sal. Derfor er der plads til dig, hvis du har en lille familie.

Book her.

Foto: Jimmy Nelson

2. No Man's Fort, Portsmouth, England

Hvad med at bo på et fort? No Mans Fort stammer fra Victoriatiden og er bygget mellem 1867 til 1889 for at beskytte Portsmouth mod et angreb fra Napoleon III og er nu blevet lavet om til et luksushotel med 22 soveværelser, hvoraf penthouse-suiten er i et fyrtårn. Der er også natklub og boblebade på fortet.

Du har havudsigt med Isle of Wight til den ene side og Portsmouth-havn til den anden. Du kan kun komme derud med en færge, som først vender tilbage den efterfølgende dag - med mindre et nødstilfælde.

Book her.

3. Magic Mountain Hotel, Huilo Huilo Reserve, Chile

Hotellet er bjergformet og ser ud som noget fra Ringenes Herre. Det ligger i Huilo Huilo-reservatet, der dækker 60.000 hektar skov med varme kilder, uudforskede søer og har direkte adgang til vulkanen Mocho Choshuenco.

Værelserne er indrettet som skovhytter, og fra toppen af hotellet er der et vandfald, som løber ned langs muren.

Book her.

4. V8 Hotel, Stuttgart, Tyskland

Hvis du er bilfanatiker, vil du elske at bo på dette hotel. Alle rum har et biltema, og sengene er redt op i rigtige biler. Du kan for eksempel sove i veteranbiler og racerbiler, mens der også er en drive-in biograf tilknyttet.

Book her.

5. Das Park Hotel, Linz, Østrig

Hvis du lider af klaustrofobi, er det nok ikke noget for dig. Værelserne er lavet i spildevandsrør, som er udsmykket med vægmalerier af den østrigske kunster Thomas Latzel Ochoa.

Der er plads til en dobbeltseng, men så heller ikke meget mere. Det gode ved dette hotel er, at du helt selv bestemmer, hvor meget du vil betale for et værelse og støtte projektet.

Book her.

6. Hurawalhi, Maldiverne

På dette resort er der ansat en såkaldt ’Instagram-butler', som kan tage billeder af dig og lære dig om, hvordan du får taget drømmebilledet. Men det mest imponerende ved hotellet er undervandsrestauranten, Ithaa.

Book her.

7. Free Spirit Spheres, Vancouver Island, Canada

I en canadisk regnskov kan du overnatte i en UFO-lignende hytte, som hænger højt oppe i træerne. Den er bygget af cedertræ, gran og glasfiber, er fastgjort til træerne med reb og svinger forsigtet i brisen. Måske skal du ikke have højdeskræk?

Book her.

8. Kakslauttanen Hotel, Saariselkä, Finland

Beundre nordlyset og den stjerneklare himmel fra dette urolige hotel, som er designet som glas-igloer. Hotellet er åbent i nordlysperioden, der går fra den tredje uge i august til slutningen af april.

Book her.

9. Bivacco Gervasutti, Mont Blanc, Italien

At kunne bo her kræver lidt arbejde. Kun dem, der klatrer Val Ferret vil kunne opleve kapslen, som er opkaldt efter bjergbestigeren Bivacco Gervasutti og har plads til 12 sovende. Det ligger 2,835 meter over havets overflade ved kanten af en klippe. Skræmmende?