Euroman lancerer Folkebevægelsen mod VAR scroll-down

Euroman lancerer Folkebevægelsen mod VAR

VAR har affortryllet fodbolden. Derfor starter Euroman nu Folkebevægelsen mod VAR, og vi har brug for din hjælp.

Af Oliver Bodh Larsen og Magnus Kraft
Foto: Sofie Flinth
Sport Euroman

ENGANG VAR FODBOLD de store øjeblikkes sport. Men den sportsgren, vi kendte, er under afvikling.

Den internationale fodboldelite har i deres teknokratiske korstog mod alle former for fejl og tilfældigheder indført videodommere verden over. Men i deres blodrus er de endt med at slå noget meget, meget vigtigere ihjel: Måløjeblikket. Ekstasen er med videodommernes tilstedeværelse byttet ud med tvivl og tøven; de store øjeblikke er nu lange, nølende minutter. Man venter. Og venter. Og øjeblikket dør. 

Ingen af sportens magthavende så meget som antyder en tilbagerulning af videosystemet. Pengene i fodbold er for store til tilfældigheder, må vi forstå. Men blandt fans verden over vokser utilfredsheden.

For de to journalister Magnus Kraft og Oliver Bodh Larsen har sagen hele tiden været klar: VAR er et attentat mod spillet, de elsker. Og døren til dette mørke kapitel i fodboldhistorien må smækkes i – nu. Derfor har Euroman lanceret Folkebevægelsen mod VAR.

FREM TIL SOMMERENS EM-slutrunde vil Euromans journalister Magnus Kraft og Oliver Bodh Larsen dække forsøget på at stable en folkebevægelse på benene gennem podcasts, nyhedsbreve og artikler.

På vores podcastplatform Talk Town kan du hver tirsdag høre et nyt afsnit af podcastserien ’Folkebevægelsen mod VAR’, hvor Kraft og Bodh Larsen samler trådene på bevægelsens stræben efter indflydelse.

Du kan også følge med i vores ugentlige nyhedsbrev. Skriv dig op på euroman.dk/var, hvis du vil registrere din støtte til Folkebevægelsen mod VAR, så holder vi dig opdateret på, hvad der rører sig i kampen for at få gøre VAR til et fortidslevn. Du kan også følge Folkebevægelsen mod VAR på Instagram og Twitter.

Folkebevægelsen mod VAR er ikke bare vores opfindelse. Det er også din bevægelse, og vi hylder alt initiativ, der kan bidrage til Folkebevægelsens udbredelse. Vi har allerede allieret os med et stærkt ambassadørkorps, der vil deltage i kampen mod VAR, men vi har brug for al den støtte, vi kan få. Tøv ikke med at hive fat i os, hvis du har en god idé eller kan stable en aktivitet på benene, der kan give Folkebevægelsen mod VAR vind i sejlene. Send en mail til Magnus Kraft på magnus@euroman.dk.

Se, hvad vi ellers skriver om: Folkebevægelsen mod VAR