Årets cykelsæson er så småt ved at være godt i gang, og snart begynder forårets mange klassikere endelig at rulle igen.

Cykling er selvfølgelig meget andet end gode ben – det handler også om at kende de uskrevne regler, vælge sine ruter med omhu og klæde sig ordentligt på.

Sidstnævnte har moderne cykelryttere ofte ikke mulighed for med de meget sponsorprægede trikoter, der har været dominerende siden de glade 90’ere. Det er svært at se lirens ud, som man siger på cykel-lingo, når den lokale supermarkedskædes blå farver skal slås med en andens sponsors fluorescerende gule farve. Men indimellem dukker der også et par pletskud op og redder sæsonens ære, hvad angår æstetik.

Anderledes har det ikke været i år, og til at finde ud af, hvilke ryttere fra cykelsportens øverste hylde, WorldTouren, der får lov til at køre rundt i de flotteste og grimmeste trikoter har chefredaktør Kristoffer Dahy Ernst ringet efter hjælp fra den altid ærlige Brian Holm til at rangere dem fra værst til bedst.

Undervejs er der også surprise-opkald fra Mark Cavendish, ligesom Paul Smith giver sin mening til kende.


GettyImages-1366987732.jpg

18. Intermarché-Wanty-Gobert

Brian Holm (BH): "Jeg er måske lidt biased, for Hilaire Van Der Schueren kørte engang ind i mig, og siden da har jeg ikke kunne lide ham eller hans hold. Men trøjen er grim. Jeg kan ikke finde ud af, hvorfor de har den der neongule farve."

Kristoffer Dahy Ernst (KDE): "Der er lidt retro over den, men den lykkes ikke med det. Jeg ville ønske, jeg kunne rose kraven eller den blå nuance, men det er svært. Den ser billig ud, og det ligner bare en lavkvalitetstrøje."

Mark Cavendish (MC): "Først tænkte jeg, at den kan rende og hoppe, men jeg kan måske meget godt lide den. Den er meget old school, men jeg er enig i, at den ser billig ud."

 

GettyImages-1368765028.jpg

17. BikeExchange-Jayco

BH: "Her bliver man trist. Altså hvorfor? At alle de flotte ryttere på det hold skal køre rundt i denne her, det er sørgeligt."

KDE: "Den blå nuance rammer bare ikke plet. Overgangen til hvid er ikke særlig heldig, og den lyseblå lykkes de heller ikke med. De kunne godt have kørt bibs (cykelshorts, red.) og trøje i to forskellige farver, så overgangen blev mere ren og ikke havde den her graduering af farverne, som bare ikke fungerer."

 

GettyImages-1368219363.jpg

16. Team DSM

BH: "Det fungerer ikke. Ikke engang sådan nogle flotte fyre som brødrene Kragh (cykelrytterne Asbjørn og Søren Kragh Andersen, der kører for Team DSM, red.) kan løfte denne her."

KDE: "Logoet ødelægger virkelig meget. I sin grundform har man her nogle gode farver, som man alligevel lykkes med at ødelægge i kombination. Det kunne være så godt, men den er desværre ret ordinær."

 

GettyImages-1368748666.jpg

15. Groupama-FDJ

BH: "Jeg er sgu ked af at sige det, men den er ikke god. Med sådan to logoer og de farver at arbejde med er det skandaløst, at man ender her. Men Marc Madiot (sportsdirektør, red.) går stadigvæk i cowboystøvler, så det giver god mening."

KDE: "Man har taget det franske flag, klippet det i stykker og sat det sammen på værst mulig vis. Det er meget lidt kønt."

 

GettyImages-1368371212.jpg

14. UAE Team Emirates

BH: "Den er ikke grim. Men den sidder bare ikke lige i skabet."

KDE: "Den er ret kedelig, men flaget er meget godt løst. Den vil ikke rigtig noget, og det er lidt sådan en mellemtrøje, der nemt kunne udvikle sig til noget rigtig godt om nogle år. De har potentialet til en flot trøje med de farver. De mangler bare en designer, der tør noget mere."