Kan du huske dengang, hvor en af de sjoveste fritidsbeskæftigelser var at lave mixtapes med vennerne?

Den bedste tegner i vennegruppen fik æren af at designe coveret, og man gav kasettebåndene titler som 'Festmusik' og Sommermusik'. Det var også godt at aflevere som en slags visitkort, hvis man skulle imponere én fra skolen.

Mixtapes døde, på nær i hiphop-miljøet, hen i 90'erne, da CD'en gjorde sit enorme indtog, men har dog fået en revival på de digitale musiktjenester igen. 

Nu er der til gengæld godt nyt til alle dem, som har drømt om at lave mixtapes direkte på vinyl, hvilket aldrig har været muligt tidligere.

Verdens første 'vinyl-recorder' til hjemmebrug bliver en realitet takket være firmaet Phonocut i Østrig, så du må hellere begynde at forberede playlisterne og gøre ekstra plads på hylderne.

Phonocut 1.jpg

Maskinen ligner en almindelig grammofon, og teknisk skal den være let at gå til. Det fungerer sådan, at du kobler din Phonocut-grammofon til stereo-anlægget eller laptop helt som normalt, trykker optag og starter musikken, hvorefter indspilningen går i gang ved, at maskinen lægger en fysisk rille ned i vinylskiven. Du kan også tilkoble din smartphone via kabel og så overføre musik fra streamingtjenester til vinyl. Skaberne bag lover, at lyden på det endelige resultat er i den bedste kvalitet.

Desværre bliver Phonocut først muligt at købe fra december 2020, så nåede du lige at tænke, at her var årets julegave, må du skrive den på næste års gaveliste. Prisen er heller ikke helt billig. 

Phonocut sendte produktet til finansiering på iværksætterportalen Kickstarter 15. oktober, og her kan alle interesserede forudbestille et eksemplar til en favørpris på cirka 7.500 kroner.

I videoen herunder kan du høre mere om den fantastiske udvikling, som har taget mange år at skabe: