Det er holdet bag hedengangne Restaurant Ferdinand ved åen i Århus, der står bag køkkenet på den ret nye restaurant Tiende på 10. etage i Århus Ø, og det kan man faktisk godt se på menukortet.

Og Tiende og vinbaren ovenpå, Den Fede Drue, er ejet af Lars Larsen Group, og det kan man så til gengæld i den grad se på vinkortet, der er helt vildt. Jacob Brunsborg, afdøde Lars Larsens søn, er endog meget glad for vin, og der er ikke rigtig nogen økonomisk bagkant, når kælderen skal fyldes op.

Til frokost står valget mellem smørrebrød og frokostretter, og det er okay at krydsklippe mellem de to, hvad jeg gjorde. Der anbefales to-tre stykker smørrebrød, men jeg vil mene, at det kræver en meget solid sult at spise tre, og jeg følte mig faktisk ret kørt over af to stykker. De kunne sagtens servere mindre portioner og sikkert smide mindre ud på den konto. 

Jeg fik en rejemad med citron, salat, tyttebær, karse og dutter af kryddermayonnaise. Efter sigende en klassiker fra restaurant Ferdinand. De søkogte rejer kom på et tykt, smørristet briochebrød, og det var virkelig et stykke i herrestørrelse. 165 kr. var okay prissat, og havde jeg ikke været alene, havde jeg kunnet dele med ledsageren. 

Andet stykke hed ’Braiseret svinebryst med rygeost og peber’ til 145 kr. Dertil kom, viste det sig, en sauce på grisefond blended op med masser af smør. Og det var to endog meget store stykker svinebryst. Det smagte virkelig godt, men igen, jeg synes det var for gavmild en servering. Et luksusproblem, men ikke desto mindre. 

Til rejemadden fik jeg et glas chablis fra allerøverste hylde, Bougros 2020 fra William Fevre. Det kostede 430 kr. Det er mange penge, men det er egentlig ikke overprissat. Til svinet fik jeg rød pinot 2018 fra danske Njord, Precoce, til 200 kr., hvilket sådan set er en okay pris for et rigtig godt glas vin. 

Jeg har aftenkortet til gode, men til frokost kan jeg klart anbefale Tiende, der serverer virkelig gennemført ordentlig mad i moderne og behagelige omgivelser. Jeg vil se frem til at være mere end én ved bordet og således kunne dele portionerne.

Det er en pudsig ting med det helt overgearede vinkort til en restaurant, der ellers signalerer moderne bistro, men hvorfor dog ikke bare glæde sig over det. Og det er med til at gøre Tiende til sin helt egen.

 

Dagmar Petersens Gade 62, 10.

8000 Århus

restaurant-tiende.dk