Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Sådan laver den VM-vindende dessertkok sin citroncreme

Foto: Valdemar Ren

Sådan laver den VM-vindende dessertkok sin citroncreme

Elisabeth Madsen er til daglig at finde i dessertkøkkenet på Svinkløv Badeholdet, og så har hun i en alder af 22 år været en del af Danmarks guldvindende Bocuse d’Or-hold. Vi har lokket en nem og skudsikker dessertopskrift ud af hende.

Ingredienser

  • 850 g fløde
  • 150 g sukker
  • Revet citronskal fra 1 citron
  • 165 g citronsaft

Grej

  • Skål
  • Lille gryde
  • Termometer
  • Dejskraber
  • Glas til servering

Fremgangsmåde

  • Riv citronskal i en skål og pres citronsaften i samme skål
  • Kom fløde og sukker i en ren gryde og sæt den på middel varme med et termometer i gryden. Under opvarmning røres der med en dejskraber for at opløse sukkeret.
  • Når flødemassen rammer 70 grader, tages gryden af varmen, og temperaturen sænkes til 65 grader under omrøring. 
  • Ved 65 grader tilsættes citronskal og saft, og der røres i gryden en sidste gang.
  • Viskositeten sænker sig nu, og cremen hældes i martini-glas og stilles på køl i mindst otte timer, inden desserten serveres.
  • Desserten serveres kold og gerne med en lille kage (evt. friskbagte Madeleines) ved siden af.

citron.jpg

Sådan ender citroncremen med at se ud – dog uden flødeskum og serveret i fx martiniglas.