Souschef Jacob Hansen (t.v.), restaurantchef Natastja Thorkildsen og køkkenchef Anders Holst Kryger.
Souschef Jacob Hansen (t.v.), restaurantchef Natastja Thorkildsen og køkkenchef Anders Holst Kryger.

Ren idyl: Her er landevejskroen, du drømmer om at finde

Landevejskroen er langsomt ved at forsvinde fra det gastronomiske danmarkskort. Den udvikling nægter man at være en del af i Rønnede, hvor byens kro holder fanen højt med liv, modernitet og respekt for det klassiske.

Offentliggjort

“Du kan ikke dumme dig på en kro.”

Ordene kommer fra Jacob Hansen, der er souschef på Rønnede Kro på Sydsjælland. Og med det mener han mere specifikt, at man ikke kan tillade sig at dumme sig på en kro. 

For når man er med til at videreføre en landevejskro, der har ligget på hjørnet af Vordingborgvej og Gl. Næstvedvej siden 1825, står man ikke bare i nogle tilfældige forpagtede lokaler og svinger wienerschnitzler ud af klappen. Nej, man står i lokalområdets stolthed. 

Det gamle knudepunkt og oplandets epicenter for konfirmationer, bryllupper og 90-års fødselsdage. Man har et ansvar for at løfte en arv. Og lokalområdet glemmer ikke, siger Jacob Hansen.