’The White Lotus’ - sæson 2

En af 2021’s allerstørste seriesucceser var ’The White Lotus’: Historien om rige og privilegerede amerikanere, der i mødet med et hawaiiansk luksushotel og dets personale får udstillet al den prinsesse-på-ærten-mentalitet, hykleri og dybe narcissisme, der følger med velstand og et liv i sus og dus.

Skarpe replikker, mesterlig komisk timing og en original historie om den moderne overklasse førte til hele 20 Emmy-nomineringer, og det siger sig selv, der måtte komme en sæson to.

Som bestilt. Med et nyt cast, der dog stadig tæller enkelte gengangere fra sæson et, på en helt ny location; Smukke Sicilien danner ramme for nye intriger og ufrivillig komik, der denne gang ikke så meget vil fokusere på klasseskel mellem gæster og personale, som det vil fokusere på kønslige energier og seksuel jalousi.

Der er hermed lagt i pizzaovnen til gode grin og lommefilosofiske betragtninger af højeste karat, når serieskaber Mike White igen lader os se, hvad hans sorthumoristiske og sylespidse pen nu har bedrevet.

Premiere 31. oktober på HBO Max

 

’Riget Exodus’ - sæson 3

De første to sæsoner af Riget er intet mindre en legendariske. Om det så gælder den gale tilblivelse af serien, dens flirten med den endnu ufødte dogmebevægelse eller dens absurd høje seertal, må og skal serien regnes for en af de største, der er blevet lavet. Og selvom manden bag, Lars von Trier, ingenlunde kan tilskrives at være beslægtet med Hollywood, laver han nu en den klassiske LA-finte: Han går tilbage til et hit.

Med en sand stjernekavalkade af skuespillere indtager Trier endnu engang Danmarks mest berømte hospital med det mål for øje at forvirre, forarge og forskrække danskerne i stor grad.

Uhyggen og underligheden vil ingen ende tage, når Bodil Jørgensens karakter, midt i sin søvngang, vågner foran Rigshospitalet og fornemmer noget frygteligt: Porten til Riget er ved at åbne sig igen.

Premiere 9. oktober på Viaplay

 

’Guillermo del Toro’s Cabinet of Curiosity’

Fra et gys til et andet, og denne gang kommer det fra horrormesteren over dem alle: Guillermo del Toro. Mandag bag Pans Labyrint, The Shape of Water og en hulens masse makabre mesterværker derimellem er klar med en lidt atypisk Netflix-serie.

Det er en antologi, altså en serie, hvis afsnit ingen sammenhæng har med hinanden, og hvor hvert afsnit vil afsøge nye aspekter af horrorgenren. Som en filmisk kurator har den Oscarvindende instruktør håndplukket andre instruktørkolleger og manuskriptforfattere til at instruere seks af seriens otte afsnit.

De sidste to står han selv for, og det bliver med garanti aparte, makabert og sikkert også alt for meget, men Guillermo del Toro har for længe siden bevidst sit geni, så find tæppet og popcornene frem, se serien og forbered dig på eventuelle visuelt forstyrrende mareridt.

Premiere 25. oktober på Netflix

 

’The Bear’

Fra fine-dining til falleret sandwichshop. The Bear er historien om den prisvindende mesterkok Carmen Berzatto, der efter en tragiske hændelse i familien overtager sin brors mildest talt misvedligeholdte sandwichshop i Chicago på randen af konkurs.

Der er cultureclash for alle pengene, når den sympatiske og velmenende Berzatto skal lede det hårdtprøvede og ikke-en-skid-givende køkkenpersonale, der frygter for deres levebrøds fremtid.

Det er en hjertevarm historie med masser af humor og hårde sandheder, som på fin vis skildrer, hvad der sker, når dem, der vil leve, møder dem, der vil overleve, og hvordan de to umiddelbart uforenelige ambitioner alligevel trives side om side.

Premiere 5. oktober på Disney +

 

’The Playlist’

De satans svenskere. De stjæler vores kvinder, håner vores filmindustri og minsandten om ikke også deres helt egen tech-prins Daniel Ek, som opfandt Spotify, nu har fået sin egen serie på Netflix. Fordømt! Hvornår kommer den to timer lange spillefilm om Jesper Buch, spørger jeg?

Indtil da må vi sluge den nationale stolthed og dykke ned i historien om, hvordan en ung svensker og hans samarbejdspartnere ændrede musikindustrien for bestandigt.

Det giver kriller i pengepungen at følge den unge Ek (spillet af Edvin Endre, der er kendt fra Vikings) kaste om sig med store drømme og LinkedIn-lingo, alt imens den visionsløse omverden nægter at se genialiteten i hans projekt. Det er indtil, det er for sent selvfølgelig. Man ved, hvor det ender, men det gør ikke rejsen dertil mindre interessant at følge.

Premiere 13. oktober på Netflix