Der har været mange flops allerede i år, men der er næppe en film som ’The Book of Henry’, anmelderne er enige om at hade. Det anerkendte magasin ’The Atlantic’ skriver blandt andet, at ’den svarer til at spise en kage, der er bagt med salt i stedet for sukker’.

Filmen handler om en 11-årig geni, der opdager, at nabo-datteren er i problemer med hendes onde stedfar, så han opfinder en maskine, der skal fælde ham. På trods af gode navne som moren Naomi Watts skulle den altså være en spektakulær fejltagelse.

Det er alt sammen ingen større katastrofe (på nær for filmselskabet og de medvirkende). Men det, der gør folk virkelig nervøse, er, at instruktøren Colin Trevorrow skal stå i spidsen for Star Wars Eipsode 9. Det bliver efterfølgeren til den kommende Star Wars-film, Episode 8 – The Last Jedi’, der får premiere til jul.

Colin Trevorrow er nok mest kendt for at have instrueret ’Jurassic World’, der trods sin enorme kommercielle succes formentlig ikke får mange Star Wars-fans til at klappe begejstret i hænderne. Inden da fik han sit gennembrud med indie-komedien ’Safety Not Guaranteed’.

I traileren til hans nye film ’The Book of Henry’ virker historien ligefrem (og ret forudsiglig), men hvis man læser Esquires anmeldelse, der er fyldt med spoilers, sker der flere mærkværdige ting undervejs. Anmelderen slutter med at opfodrer til, at man ser den, blot for at han ikke skal bære byrden alene

Nu er folk som udgangspunkt på dubberne over en Star Wars-film (nogle vil mene neurotiske), og på Reddit er fyldt med ængstelige kommentarer, mens andre håber Disney ikke vil lade det løbe af sporet

”Det er god ting, at folkene højere op i Disney ikke giver deres instruktører nogen kreativ kontrol. Ellers ville Episode 9 være double fucked.”

Om den dårlige modtagelse indrømmer Colin Trevorrow, at det er kommet som et chok.

”Vi havde slet ikke forventet den massive kritik. Vil jeg gerne være en, som behager både publikum og kritikerne? Absolut.”

Optagelserne til Star Wars Episode 9 begynder i januar næste år.