Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Ugens kulturanbefalinger: Italiensk på tallerkenen, melankolske toner og den bedste politiske satire lige nu

Foto: Pirlo Få fyldt maven op på italiensk manér hos Pirlo på Amager.

Ugens kulturanbefalinger: Italiensk på tallerkenen, melankolske toner og den bedste politiske satire lige nu

Det kan være uoverskueligt at navigere i alle de kulturtilbud, der findes, hvad enten det er udstillinger, restauranter eller tv-serier. Derfor vil en fra Euroman-redaktionen hver mandag give dig anbefalinger til, hvad du kan se, læse, lytte, opleve og spise i løbet af den kommende uge. Her er det digital redaktør Nina Buth Olsen, der guider til en efterårsuge med god mad, spændende film og melankolsk musik.

Spis

I sidste uge fik jeg forvildet mig ud på Amager, hvor der jo sker ganske meget på restaurantfronten. Jeg havde aftalt med nogle gamle venner at spise på den nytilkomne Pirlo, og selvom den italienske baggårdsrestaurant var svær at finde, var både indretningen, stemningen og maden i top. Jeg kan især anbefale deres risotto allo zafferano med safran og parmesanost flankeret med et glas af deres gode rødvine.
Se mere her.

 

Lyt

Når min papirkalender melder efterår, gruer jeg virkelig for den mørke tid og de kolde cykelture om morgenen. Men er der noget, der for mig hører sig årstiden til, er det tonerne af Bremer/McCoy. Den danske jazzduo har skabt en melankolsk lyd, som kalder på ro og eftertænksomhed, der passer perfekt til disse måneder, og de har for nyligt udgivet albummet ’Natten’, som elegant supplerer deres allerede glimrende diskografi.
Lyt til deres musik her.

 

Spang.jpg
Foto: DR.

Se

At Jonathan Spang uge for uge stiller skarpt på magthaverne og på satirisk vis bringer os igennem ugens vigtigste nyheder er ikke nyt, men jeg synes alligevel, at ’Tæt på Sandheden’ skal have mine varmeste anbefalinger med på vejen. Observationerne er skarpe, replikkerne sjove, og så er programmet ganske enkelt bare velproduceret. For første gang har Danmark et talkshow-format, der fungerer.
’Tæt på sandheden’ kan streames på DRTV.

 

Kulturanb-editors-burial.jpg

Læs

Denne bog er måske lige til den nørdede side, men hvis du var vild med filmen ’The French Dispatch’, kan du dykke endnu dybere ned i Wes Andersons univers i ’An Editor’s Burial’. Bogen er en samling af alle de tekster, essays og portrætter, som har inspireret Anderson til at lave filmen, og indeholder bl.a. et tekst af James Baldwin, et interessant portræt af grundlæggeren af magasinet New Yorker, Harold Ross, samt et interview med Anderson om filmens tilblivelse.
’An Editor’s Burial’ kan købes for 140 kroner hos saxo.com.

 

 

Oplev

På onsdag skydes spillefilmsfestivalen CPH Pix i gang i både København og Aarhus, og programmet ser ganske lovende ud. Se fx ’Red Rocket’ af instruktøren Sean Baker, som er en opfølgning til indie-hittet ’The Florida Projekt’. Filmen handler om den fallerede pornestjerne Mikey, som flytter fra L.A. og tilbage til sin hjemby i Texas, hvor han får smigret sig til husly hos sin ekskone og fortsætter med at lyve og snyde sig gennem tilværelsen.
Se programmet til CPH Pix her.