Siden 2016 har politisk (mis)information på de sociale medier været under voldsom debat. I så høj grad, at Twitter for få måneder siden valgte at forbyde politiske annoncer, men det er endnu ikke lykkes at fjerne kontroverserne helt.

Det seneste eksempel på en viral video, der skaber debat, er en video fra Donald Trumps ’State of the Union’-tale. Her har de sammenklippet alle de steder, hvor han hylder amerikanske helte, for til sidst at vise, formanden for Repræsentanternes Hus, Nancy Pelosi, rive hans tale itu. Videoen er i skrivende stund set 4, 7 millioner gange på Twitter og over 2,5 millioner gange på Facebok.

Men videoen er manipulation, mener Nancy Pelosi, og inden for få timer forsøgte hendes hold at få de to sociale medier til at fjerne dem.

"Det amerikanske folk ved, at præsidenten ikke har nogen betænkeligheder med at lyve for dem - men det er en skam at se Twitter og Facebook, der er nyhedskilde for millioner af mennesker, gøre det samme," skrev Nancy Pelosos vicestabschef Drew Hammill på Twitter.

Indtil nu har både Twitter og Facebook afvist at fjerne videoen.

En talsmand fra Facebook, Andy Stone, svarede Hammill: "Undskyld mig, men antyder du, at præsidenten ikke har fremsat disse bemærkninger, og at formanden ikke rev talen over?"

Du kan se videoen her.