Der var engang, hvor Bombay Sapphire og Gordon’s var ene om at udgøre udvalget af gin i supermarkederne. Sådan er det ikke længere og sætter man pris på en god gin, kan man nu kaste sig ud i et overflødighedshorn af valgmuligheder, når man frekventerer sin lokale spirituspusher.

Udbuddet og efterspørgslen for gin har løbet parløb i de seneste år, og smagsvarianterne er efterhånden så mange, at man skal holde tungen lige i munden for at følge med. Det store udvalg af gins har til gengæld lokket landets bartendere til at kreere den ene lækre cocktail efter den anden, og du får de bedste af opskrifterne lige her, hvor de hver især har det til fælles, at den primære spiritus er gin.

Gin & Tonic – Man skal kunne kravle, før man kan gå

Foto: Tine Sletting

På samme måde som med hjemmelavet pizza findes der efterhånden ikke en familiefar med respekt for sig selv, der ikke påstår, at hans bud på en gin og tonic er den bedste i kongeriget. Vi lader altid tvivlen komme folk til gode, men intet desto mindre skal du ikke snydes for opskriften på den perfekte G&T, for så har du i alle fald de tekniske kundskaber med i værktøjskassen, når du melder din drink ind i den ganske uofficielle konkurrence.

Her får du opskriften på en helt rigtig gin og tonic, som den laves af én af Danmarks bedste bartendere.

Gin & Tonic – Alfaderen og alternativerne

Foto: Mathias Strømfeldt

Har du allerede mestret den helt klassiske gin og tonic, kan du passende begynde at eksperimentere lidt med smagsoplevelsen. Der skal endda ikke så meget til for at trække smagen i en helt anden retning, du skal blot udskifte enkelte af elementerne. Du kan gøre den mere bitter med enebær og grape, og du kan gøre den friskere med grønt æble og timian.

Her får du tre forskellige måder at variere den klassiske Gin & Tonic på.

Gin og øl – Værd at prøve (flere gange)

Foto: Sidsel Kaae Nørgaard

De fleste vil nok kategorisere øl som et færdigt produkt, der har bedst af at stå alene, men den opfattelse forsøger flere bartendere at ændre på. Daníel Einarsson er én af dem, og han oplever, at når først folk får smagt en cocktail med øl i, så erfarer de, at den smager af én til. Han står bag cocktailen ’Bee’s Niece’, der kombinerer gin og pale ale i en herlig blanding – og hvad der er endnu bedre, er, at den er nem at lave.

Den opskrift finder du her, hvor du også kan prøve kræfter med andre øl-cocktails.

Cocktails med gin fra Danmarks skarpeste mixologer

Foto: Christian Radil

Hvert år konkurrerer de fremmeste bartendere i Danmark om æren at kalde sig landets bedste. I 2017 tilfaldt titlen Umamis barchef Mate Csatlos, som delte tre fantastiske sommercocktails med Euroman. I 2018 gik æren til den københavnske cocktailbar Ruby og barchefen Michael Hajiyiannis. Han har også været så venlig at dele ud af drinkskortenes hemmeligheder, da han deler opskrifterne på tre af de cocktails, der sikrede ham sejren.

Kast dig ud i hans cocktail ’Fennel Countcown’ med gin, som du finder opskriften på her.

Få styr på din gin – De bedste og værste danske gins

ginmain2.jpg

Den enebær-prægede spiritus stammer oprindeligt fra Holland, hvor der ikke gik længe, før den for alvor blev populær i England og sidenhen i resten af verden. Gin-destillerier findes der efterhånden en hel del af, og det er ikke gået danske næser forbi. Her i det lille kongerige er vi nemlig blevet ganske ferme til at producere gin, og vil du forkæle dit barskab med et islæt af Dannebrog, kan du med fordel læse vores smagstest af danske gins.

Vi har smagt 17 danske gins og givet dem karakterer – resultatet kan du læse lige her.

Slaraffenland for gin-elskere

I Danmark er vi faktisk blevet så glade for gin, at vi i de seneste år har afholdt en gin-festival i København, hvor du på eget ansvar kan smage dig igennem et utal af danske og udenlandske gins. Om end næste års gin-festival ikke er helt på plads endnu, kan du allerede nu følge begivenheden på Facebook, samt forudbestille dine billetter til arrangementet.