I mange år har whiskey stået lidt i skyggen af andre spiritusformer som især gin. Men det er som om cowboyens foretrukne eliksir er ved at komme tilbage for alvor – ikke mindst i cocktailen. En drink som eksempelvis Whiskey Sour er en af de mest populære rundt om på de efterhånden mange danske cocktailbarer, og der findes mange andre velsmagende varianter.

Mange har formentlig i deres ungdom blandet whiskey med cola, som den sjove Daniel Hoff har gjort det masser af gange med sin figur jyden. Men hvis du vil prøve nogle lidt bedre og mere velsmagende varianter kan du se nogle gode bud.

Whiskey Sour – en klassiker, der aldrig går af mode

Med sin blanding af både surt og sødt har Whiskey Sour altid været populær, og den er stadig blandt de mest efterspurgte herhjemme på cocktailbarerne herhjemme. Se, hvordan du laver den perfekte version her.

Old Fashioned - Don Drapers favoritdrink

Når man ved, hvor stor en kender den gode Don Draper fra Mad Men er af spiritus, er det måske den bedste anbefaling. Han er også en af årsagerne til, at drinken har fået et revival. Den laves med bourbon, der er en amerikansk version af whiskey lavet på primært majs. Du får opskriften her. Se også, hvordan vores bartender Daniel Dam laver den her nedenfor.

Amaretto Sour – den frygtløse italiener

Hvis du kan kan lide en Amaretto Sour, som nogle kalder den flydende marcipangris, bør du unde dig selv denne variant. Det er bartenderne på københavnerrestauranten Pluto, der jo står bag vores web-serie ’Fredagsbaren’, som har lavet en variant, de kalder Impavido. Se, hvordan du laver den her.

Rattlesnake: Whiskey Sour med ekstra kant

Den her er virkelig til folk med hår på brystet. Den minder til forveksling om en Whiskey Sour, men forskellen ligger i, at Rattlesnaken indeholder absint, som giver cocktailen et ekstra spark.

Mint Julep og Manhattan Rye – to amerikanske klassikere

Denne drink kommer den amerikanske stat Kentucky, hvor man har en forkærlighed for spearmint, og det kan smages i deres signatur-drink Mint Julep. Se opskriften her. Du får også opskriften på en anden populær amerikansk drink, nemlig Manhattan Rye, der udover bourbon også har Vermouth i.  Se, hvordan du laver de to drinks her.