Man kan vist roligt sige, at Aquaman har gjort alle vores fordomme til skamme. For ikke alene har han vist sig at være meget mere duelig, end vi nogensinde havde forestillet os – han kan også sælge biografbilletter i millionvis.

Det var ellers en meget skeptisk modtagelse DC Comics fik, da det blev annonceret, at undervandshelten ville få sin helt egen film – for hvor mange fjender kan der lige være midt ude i det dybe hav? Nok, viste det sig.

Ikke alene fik filmen en strålende modtagelse blandt anmelderne og hos publikum, den er nu også den bedst tjenende DC Comics film nogensinde med et billetsalg, der i skrivende stund har nået over 7,1 milliarder kroner på verdensplan. Samtidig er ’Aquaman’ den DC Comics-film, som hurtigst har nået en indtjening på en milliard dollars – og dermed slår filmen altså tegneseriegigantens absolut største mesterværk, ’The Dark Knight Rises’.

Det i sig selv kan næppe oversættes til, at Aquaman skulle være en federe superhelt end Batman – men det står i hvert fald helt klart, at den forhenværende underdog i superhelteverdenen har fået gjort op med sit halvdårlige ry én gang for alle.