Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Denne andested smager så godt, at du ikke behøver at servere andet end baguette til

Foto: Chris Tonnesen

Opskrift:

Denne andesteg smager så godt, at du ikke behøver at servere andet end baguette til

Dette er en genial måde at servere and på. Den omhu, der ligger i at lave en koncentreret sauce som denne, kan virkelig smages i det endelige resultat. Retten behøver ikke tilbehør andet end måske lidt baguette til at suge saucen op med.

Ingredienser

And

  • 1 lille and på ca 1500 g – her er brugt en canette, en lille fransk og relativt mager berberiand
  • Salt 
  • Sort peber

Sauce

  • 2 løg
  • 2 stængler bladselleri
  • 1 spsk. olivenolie
  • Hals og kråse fra anden
  • 2 kyllingevinger eller et kyllingeskrog
  • 1 laurbærblade
  • 1 kvist timian
  • 1 spsk. koncentreret tomatpuré
  • 1 spsk. hvedemel
  • 8 sorte peberkorn
  • 4 dl hvidvin
  • 1½ liter vand
  • 300 g grønne oliven uden sten
  • 1 håndfuld kørvel

Sådan gør du:

And

  1. Først laver du saucen, som også kan tilberes dagen før.
  2. Derefter lægges anden på en rist over en bradepande. Gnid den godt ind med salt og peber, og brun den i 20 minutter ved 225 grader.
  3. Sænk temperaturen til 180 grader, og steg anden færdig i 1 time.
  4. Servér anden overhældt med oliven og sauce.

Sauce

  1. Snit løgene i smalle strimler, og skær bladselleri i tynde skiver.
  2. Varm olien i en stor gryde, og svits løg og bladselleri sammen i et par minutter. Tilsæt hals og kråse fra anden og kyllingevinger- eller skrog, og brun dem sammen med grøntsagerne.
  3. Tilsæt laurbærblad, timian og tomatpuré, og steg videre i et minuts tid.
  4. Drys melet over, og vend det rundt. Tilsæt peberkorn, hvidvin og vand, og lad fonden simre under låg i 2 timer. Skim fedt og skum fra overfladen et par gange undervejs.
  5. Sigt fonden over i en ren gryde, og reducér den, til der er en fjerdedel tilbage, og saucen er tyknet en smule.
  6. Giv olivenene et opkog i rent vand i 5 minutter for at komme af med noget af saltet. Sigt dem, og kom dem over i saucen, når den er kogt halvt ind. Lad dem koge med i den sidste del af indkogningen. Denne del kan laves på forhånd – evt. dagen før. Kom til sidst finthakket kørvel i.