Roskilde Festival kan nogle gange føles som et langt
sisyfosarbejde: Hovedpine, tømmermænd, koncerter, øl, vodka-Red Bull, repeat.
Derfor er det vigtigt at få det måltid, der kan kurere dine tømmermænd.
Det virker umiddelbart meget lige til, hvad man skal spise,
når man har taget tyve ølbonger dagen før. Blodsukkeret er lavt, og kroppens
saltbalance er ude af kontrol. Man skal have noget salt og fedt. Og det skal
selvfølgelig være en burger.
Om det er kontroversielt at anbefale noget så åbenlyst, må andre
vurdere. Men nu kommer tvistet – og jeg kommer sikkert til at støde mange
derude – burgeren er vegansk.
Siden 2018 har Mikuna langet veganske burger over disken på Roskilde
Festival. Når man hører, at nogen laver vegansk mad, forventer man måske, at
der ligger en sød og politisk korrekt historie bag. Og nå jo, det gør der jo
også.
Mikuna er startet i Aarhus af tre venner, der mødte hinanden i
den ecuadorianske regnskov, hvor de arbejdede på et rehabiliteringscenter for dyr.
’Mikuna’ betyder mad eller måltid og kommer fra det oprindelige quichua-sprog.
Og det er et ordentligt måltid, Mikuna laver. For 100 kroner
lige ud kan du enten få ’the burger’ med plantekød, chilimarmelade, bearnaise-aioli og syltet kål eller smide fire kroner mere og få
pomfritter indeni. Halleluja!
Mikuna ligger i Food Court Hall inde på festivalpladsen.