Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Euromans nye webtv-serie: 'Fredagsbaren' guider dig til alle de klassiske cocktails

Foto: Nina Buth Olsen

Euromans nye webtv-serie: 'Fredagsbaren' guider dig til alle de klassiske cocktails

Nu kan du se, hvordan Københavns bedste bartendere laver den perfekte version af klassiske og populære cocktails – og så giver de dem også et twist.

Med otte års erfaring som bartender ved Daniel Dam en bette ting eller to om cocktails. Nu er han vært på Euromans nye videokoncept ’Fredagsbaren’, hvor han tager os med rundt på en række danske barer og udforsker de mest klassiske cocktails – både i traditionel og utraditionel form.

”I programmet dykker vi lidt dybere ned i, hvad cocktails egentlig er og hvordan man laver dem, så man selv kan gøre kunsten efter derhjemme. Vi kommer rundt på forskellige cocktailbarer, både i København og uden for, og møder nogle af de mennesker, der står bag barerne,” siger Daniel Dam.

”I forhold til London, Paris og New York har vi et ret unikt cocktailmiljø især i København. Det er en meget ung scene, som kun er 15-20 år gammel, og derfor er den stadig under udvikling. Bartendere fra hele verden kommer til København, og det har haft stor indflydelse og skubbet kreativiteten fremad. I dag kan du besøge alt fra klassiske cocktailbarer til mere eksperimenterende steder, hvor der serveres cocktails med dehydreret papaya på en sky af kokosnød.”

”Med programmet vil vi gerne trække det højnæsede og mystiske ud af cocktailen. Nogle mennesker har en opfattelse af, at det er højtideligt at drikke cocktails. Og de er bange for at lave dem derhjemme, men det er jo slet ikke så svært.”

”De mennesker, vi har med i programmet, står bag baren hver aften og weekend, så de har trænet længe. De viser, hvordan man laver en god cocktail, så man selv kan komme i sving. Og øvelse gør mester. Det er lidt ligesom et madprogram. Det ser helt vildt lækkert ud på tv, men når man selv går i køkkenet, kommer der måske ikke helt det samme flotte resultat ud af ovnen som hos Jamie Oliver eller Gordon Ramsay. Men derfor kan det stadig smage lige så godt."

Se første afsnit her, og følg 'Fredagsbaren' hver fredag på euroman.dk