Brian Lykke elsker sit kaninhul. Men det går ud over hans nattesøvn scroll-down

Brian Lykke elsker sit kaninhul. Men det går ud over hans nattesøvn

Brian Lykke, der er komiker, skuespiller og ur-redaktør på Euroman, udpeger sine favoritter – fra en gemt perle tæt på Rom til en kuffert fra ’Succession’.

Af Mikkel Tofte Langerhuus
Foto: Santiago De La Vega
Livsstil Euroman

Ansigtscreme → Biotherms Force Supreme. 

App → r8Dio´s app bruger jeg i sagens natur meget tid på. Jeg er ikke videre til apps, men jeg har de mest almindelige som mobilbank, kalender, mail, gps og så videre.  

Arvestykke → Min fars gamle guldring. Han er her heldigvis endnu, men jeg har fået en guldring af ham, som han altid gik med, da jeg var barn. Den går jeg med hver dag.  

Bog → Jeg får slet, slet ikke læst de bøger, jeg gerne vil. Lige nu er jeg gået i stå i Michel Houllebecqs roman ’Serontonin’.

Briller → Jeg har mange briller. Det tog mig et langt tilløb at begynde at gå med briller. Jeg så det som et kæmpe slag mod min forfængelighed. Lige indtil jeg bestemte mig for at gå all in og købe flere – både almindelige og solbriller – så jeg kan veksle alt efter påklædning og humør. De briller, jeg går mest med, er nok et par runde fra Saint Laurent.

Bukser → Jeg synes, chinos fra italienske Mason`s er spot on.

Bælte → Jeg går ikke med bælte.  

Cocktail → Old Fashioned. Der kan være langt mellem de gode, men hvis den er lavet ordentligt, er den eminent. Og ja, jeg opdagede den først, da jeg så serien ’Mad Men’ – det står jeg ved!  

Duft → Tom Fords ‘Noir’ eller ‘Tuscan Leather’. Tom Ford er for duft, hvad Gerald Genta var for ur-designs.  

Film → I påsken fik jeg endelig set ’Aftersun’. Jeg ved ikke, om det er min yndlingsfilm nogensinde, men den ramte mig lige i hjertet, og den har rumsteret i dagevis i mit hoved. Både på grund af den simple og utroligt effektive fortælleform, men også rent sanseligt. Det er et lille mesterværk om kærlighed mellem far og datter, hvor svært livet kan være, og om hvordan erindringer sætter sig fast på godt og ondt. 

Fjende → Jeg gider ikke bruge tid på fjender. Men der er jo nok af fjender, som jeg ikke har et personligt forhold til: Parkering København, bankerne, cykeltyve, Putin og SoMe-krigere fx. 

Frakke → I Kyoto på Istedgade har jeg købt en frakke, der kan alt det, jeg synes en frakke skal kunne. God pasform, holde vind og vejr ude og selvfølgelig se godt ud. Jeg ved ikke, hvad modellen hedder, men den er sort og fra Norse Projects.

Gadget → Bluetooth-højttalere. De er uundværlige for mig. Jeg hører musik eller podcast konstant, og hvor end jeg går eller rejser, har jeg minimum én Bluetooth højtaler med. Hørebøffer er naturligvis også en nødvendighed, men om muligt hører jeg helst via en højttaler. Jeg har mange forskellige modeller i flere størrelser – alt fra en lille en, der kan være i lommen, til en Soundboks. Den bedste, jeg har, er også den med det dummeste navn: ’Megaboom’. Den er vandtæt, robust og spiller fantastisk.

Hat → Jeg går sjældent med hat. Jeg købte en Stetson panamahat i Berlin engang, fordi jeg skulle til Nice på udviklingstur med Troels Malling ugen efter. Jeg gik med hatten hele ugen i det sydfranske og drak rosé i døgndrift uden at få udviklet en skid. Jeg har aldrig haft den på siden.

Hotel → Qua mit arbejde har jeg boet på et utal af hoteller. Ét hotel overstråler dem alle. Jeg har boet på langt dyrere hoteller, og mere eksotisk beliggende, men Casale San Pietro i Anagni, der ligger en times kørsel fra Rom, er balsam for sjæl og legeme. Det er et fantastisk ægtepar, Alana og Joe, der har stedet. Der er kun seks værelser, og den lille restaurant på stedet har en pragtfuld udsigt. Her kan man kun få, hvad end dagens hjemmelavede menu står på. Og så er der honesty-bar – man tager selv for sig af drinks og andre drikkevarer og skriver på en seddel, hvad man har taget. Genialt.

Jakke → En sandfarvet sag fra Barena Venezia. 

Jakkesæt → Jeg har et fantastisk krøllefrit, mørkeblåt jakkesæt fra Lardini. Der følger endda en lille pose med lynlås med, så sættet kan pakkes ned på farten og fylde ingenting.

Kunstner → Asger Jorn og CoBrA-kunstnerne har en særlig plads i mit hjerte, efter jeg i sin tid var militærnægter på Museum Jorn i Silkeborg. Jeg kunne være kommet overalt i landet som militærnægter, men som ung frygtede jeg så meget at gå glip af noget, til jeg kunne forlade min hjemby. Jeg er meget glad for, at jeg blev oplært lidt i kunstens verden på et museum i stedet for at lære at skyde.  

Morgenmad → Min kaffe er min morgenmad. Jeg køber altid fra den lille kaffebiks Just Coffee, der har til huse på en gård mellem Jyllinge og Roskilde. Jeg drikker efterhånden kun sort filterkaffe. Bønnerne er fra Cenfrocafe i Peru. Morgenkaffe med min hustru er den bedste start på dagen. 

Motionsfom → Jeg går fast hos en træner, Emil Brøndum, to gange om ugen. Jeg har virkelig svært ved at tage mig sammen til at træne alene. Og så er jeg begyndt at spille lidt badminton med kokken Thomas Herman. Vi er nogenlunde lige dårlige. Det er lidt en tikkende bombe i hjemmet, da jeg i årevis har talt med min hustru om at begynde at spille badminton med hende.

Motto → Det har jeg aldrig tænkt over… Måske har jeg lige fundet på det nu faktisk. 

Musik → Altid Snooze på P8 om morgenen. Jeg vil gerne nævne et all-time favorit album, men jeg kan simpelthen ikke. Der er for mange at vælge mellem. Lige nu sætter jeg gerne albummet ’The Universe Smiles Upon You’ med Khruangbin på pladespilleren. 

Møbel → En Rud Thygesen/Johnny Sørensen vintage lænestol med rød læderpude og fransk flet, jeg købte for et par år siden hos Helle Annemann Copenhagen. 

Overspringshandling → Min ur-interesse, som er vokset eksplosivt de senere år. Det er håndværket, designet, historien bag og ikke mindst det analoge som præmis i denne digitale tid, der fascinerer mig. Jeg kan læse artikler og se YouTube-videoer i timevis. Det er mit kaninhul, og jeg elsker det. Men det går ud over min nattesøvn. 

Podcast → Jeg laver selv ’Undskyld Vi Roder’ og ’Watch Me’, så de er selvfølgelig et lyt værd, mener jeg. Ellers vil jeg give en stor anbefaling til ’Magtindsigt’ af Rasmus Visby.

Pung → En kreditkortholder i sort læder – faktisk en reklamesag fra ur-brandet Tudor. Men det gør den ikke mindre god.  

Rejsedestination → Italien generelt. Rom er min foretrukne storby. Og Sicilien er nok min favorit feriedestination. Tonnara di Scopello syd for Palermo er et af de skønneste steder, jeg har været på ferie.

Livret → Hanstholm Madbars Moules Frites er i verdensklasse. Ellers en vellavet, god gammeldags sildemad.

Sengetid → Det svinger. Men sjældent før midnat og sjældent efter klokken 02.  

Skjorte → Jeg kan rigtig godt lide at gå i skjorte og har flere favoritmærker. Den sidste, jeg har fået og er vild med, er en hvid fra danske Dunville Apparel, som jeg klart kan anbefale. 

Sko → Jeg er til sneakers og går mest i Nike. Ligegyldigt, hvilket mærke jeg prøver, falder jeg altid tilbage til Nike. Det handler om at finde den rette kombination af komfort og æstetik. Intet er mere træls end et par sko, der er dårlige at gå i, og intet ødelægger et outfit som de helt forkerte sko.

Slips → Jeg går ikke særlig ofte med slips, men har dog lidt at vælge imellem. Det, jeg bruger oftest, er et strikket slips fra Altea.

Smykke → Min vielsesring, som selvsagt betyder meget for mig. Den er købt hos Signe Abrahamson i København.    

Spiritus → Jeg har altid en flaske Vermouth (gerne Dolin), som, jeg synes, er super til prisen, og en flaske Pernod i huset. Det bør man have i min optik. 

Strømper → Jeg har aldrig gået op i strømper, indtil min kære hustru gav mig et par japanske fra Wood Wood – eller mere præcist fra Nishiguchi Kutsushita. Jøsses en fodfest, jeg har mig, hver gang de kommer på fusserne. 

T-shirt → Edwin har en kollektion, der hedder ’Japanese Sun’, hvor jeg synes stil og kvalitet overstiger prisen. 

Taske → På grund af endeløs podcastproduktion af både r8Dio og Watch Me har jeg stort set altid en håndholdt optager med mig. Derfor er jeg glad for endelig at have fundet en mindre taske, der lige nøjagtigt har plads til min optager, hovedtelefoner og vindhætte. Den er fra Poul Smith og købt i Københavns Lufthavn. Og apropos lufthavn, så har jeg nok verdens bedste rullekuffert. Den er fra Carl Friedrik. Jeg så den i TV-serien ’Succession’ og tænkte: "hvis Logan Roy er tilfreds med den, så bliver jeg det også.”

Transportmiddel → Min bil – en Audi. 

Trøje → Jeg går meget i tøj fra danske Elsk. Særligt med deres trøjer får man god værdi for pengene. Og så er firmaet bare for cool og innovative i forhold til bæredygtig tøjproduktion. Jeg er også fan af, at de har en arbejdsuge på fire dage. Det er inspirerende. Jeg går selv benhårdt efter to dage. Det går ikke vildt godt med det projekt.

Underbukser → Jeg har stort set kun underbukser fra Elsk.

Undskyldning → Jeg har måttet sige undskyld til Silkeborg IFs cheftræner Kent Nielsen efter mange skældsord mod ham fra sofaen i starten af hans trænerkarriere hos klubben. Men nu er det jo tydeligt, hvis man følger med i Superligaen, at manden er fantastisk dygtig. Da jeg optrådte til et julearrangement for spillertruppen og sponsorer på Silkeborg Stadion, måtte jeg fra scenen derfor give en offentlig undskyldning. Generelt gør jeg mig umage med at opføre mig nogenlunde, men hvis jeg fejler i den sammenhæng, er jeg ikke bange for at give en undskyldning. Hverken i arbejdssammenhæng eller til mine børn for den sags skyld. 

Ur → Jeg har en del ure, og jeg er meget glad for dem alle. Hvis jeg kun kunne have ét ur (Gud forbyde det), skulle det være et Cartier Santos med hvid skive og sorte romertal. Det er alle armbåndsures moder – designet er fra 1904 og er ikonisk.   

Tatovering → Jeg har nogle stykker. Jeg fik dem som ung - eller yngre - jeg lægger aldrig mærke til dem. De er der bare, og jeg er glad for dem. Den første fik jeg som 17-årig på Jægergårdsgade i Århus af en eks-rocker, som ikke havde brugt formuer på tandpleje i sit liv. Den kostede 1000 kroner, men jeg fik den for 900, for som tatovøren sagde: "Så har du til toget hjem til Silkeborg.” 

Vågnetid → Helst klokken 10. Oftest klokken 7.

Se, hvad vi ellers skriver om: Ure, Bøger, Hoteller og Drinks