Adam Aamann er udråbt som smørrebrødskongen i Danmark, og han har især en forkærlighed for sild. 

"Gammeldags modnede sild er en af de forædlede råvarer, som vi kan være allermest stolte af herhjemme. Det er nærmest vores eneste varemærkebeskyttede råvare," fortalte han for nylig i et stort interview her på siden.

Aamann er kendt for sine smørrebrødsrestauranter i København og modtog i 2007 Det Danske Gastronomiske Akademis æresdiplom for at fremme det gode smørrebrød. Men faktisk er der forskel på det rugbrød, han serverer i sine restauranter og i privaten.

"Jeg kan personligt godt lide en rigtig hård, sprød skorpe, og jeg har desværre oplevet de gange, hvor jeg har forsøgt at få det rugbrød igennem på restauranten, at så synes gæsterne, at det enten er tørt, eller at rugbrødet er brændt, og at de er ved at smadre tandsættet. Mange har vænnet sig til supermarkedsrugbrødene, der bare skal være helt bløde og umodstandsdygtige," sagde han i interviewet.

Vi har fået Adam Aamann til at dele opskrifterne på det rugbrød, han laver derhjemme og sin version på karrysild. Han garanterer, at du kommer til at elske dette rugbrød.

"Det er ikke svært at lave, og hvis du bruger god økologisk rug, mel, kerner og følger opskriften, lover jeg, at du får et af de mest velsmagende rugbrød (med saftig tæt krumme og sprængende, sprød skorpe), som du nogensinde kommer til at smage."

Adams Rugbrød

Bliv medlem, og få fuld adgang til
hele EUROMAN.dk fra 29 kr. om måneden
Prøv 14 dage gratis uden binding
Kom igang her Allerede medlem? Log ind her Euroman Premium
Opret dig gratis her