Nogle ure er så unikke, at de slet ikke udbydes til salg. Det gælder det Rolex Daytona, som tilhører den danske racerkører Michael Christensen.

Den 32-årige fabrikskører for Porsche vandt i 2017 det berømte 24-timers løb i Daytona, Florida, efter at have kæmpet mod store udfordringer som regn og kulde, og ikke mindst at køre bilen fra en 7. plads og hele vejen frem til sejr.

Sammen med sit hold kunne danskeren træde op på vinderpodiet, hvor han som præmie modtog det ikoniske Rolex Daytona. Uret er som noget unikt laserindgraveret, hvilket viser, at det er overrakt som præmie til Daytona 24-vinderen.

Daytona1.jpg

Nu har Michael Christensen valgt at sætte sit vinderur på auktion og donere overskuddet til Red Barnet i Ukraine.

Vi har talt med Frederik Plum, der er vurderingssagkyndig i armbåndsure hos Bruun Rasmussen, om uret:

Hvorfor er Rolex Daytona så eftertragtet?

”Det er det mest sportsprægede Rolex-ur, der findes, hvis altså ikke det skal være sigtet mod dykkere. Derudover er der rigtigt mange kendte racerkørere, filmstjerner og ursamlere som i tidens løb er blevet set med et Daytona om håndleddet. Uret er i de sidste 60 år blevet lavet i et væld af udgaver – nogle kønnere end andre. Det betyder, at det er et ur, man kan skabe en hel samling omkring. Det har skabt fællesskaber om modellen, som sjældent ses med andre ure.”

Hvorfor er dette Daytona særligt? Hvad er historien?

”Rolex Daytona’er er helt generelt meget eftertragtede. Men for samlere betyder historier lige så meget som selve urene. Historien bag dette ur er, at Porsche-kører Michael Christensen vandt det i ’Rolex 24 at Daytona’ i 2017. Han kørte samme med sine fem holdkammerater i en Porsche GT3 R.

Det er utrolig sjældent at se denne type ure til salg. Det er jo trofæer, som i de fleste tilfælde ender med at blive racerkørernes kæreste eje. Desuden er det prisværdigt, at Michael ønsker at støtte krigsramte børn i Ukraine.”

Daytona2.jpg

Hvorfor kommer det til salg nu?

”Som Michael selv forklarede til os, da han indleverede det, ønskede han ikke at sælge dette trofæ bare for at tjene penge. Han ville derimod meget gerne kunne bidrage til en sag, hvor der virkelig var behov for hjælp. Her synes han, at ofrene for krigen i Ukraine var de rigtige at støtte."

Hvad forventer I, det sælger til?

”Vi har vurderet det lidt konservativt til en pris på 250-300.000 kroner. Normalt ville et lignende ur uden proveniens måske blive solgt for det halve, men her er det historien og de små detaljer, som gør dette specielt. Jeg håber på, at det bliver solgt for over 500.000 kroner, men det vil tiden vise. Jo flere penge det bliver solgt for, jo mere kan Michael og Red Barnet hjælpe i Ukraine.”

Uret kommer under hammeren den 28. september i Bredgade, København. Se mere her.