Hvordan designer man en bærbar computer, der også fungerer som tablet? Mange har gjort forsøget, men et af de mest vellykkede er Microsofts Surface-serie, hvor computeren sidder i skærmen, så den kan bruges uden tastatur. Skærmens bagside skjuler en flad fod, der kan klappes ud og vinkles efter behag. Tastaturet (ekstraudstyr) fastgøres magnetisk og fungerer som skærmbeskytter, når man smider computeren i tasken.

Med en profil på 7,3 mm er Pro X den hidtil slankeste Surface. Vægten er nede på 774 gram, og designet er eminent. Når skærmen hviler med sin slanke fod på bordet, har den en nærmest skulpturel skønhed. På låret er foden dog knap så bekvem.

Den blanke skærm er knivskarp (267 PPI), og takket være den fine lysstyrke er spejlinger intet problem. Det høje 3:2-format er en sjælden luksus, som giver ekstra overblik over dokumenter og websider. Med 13 tommer fra hjørne til hjørne er skærmen 0.7 tommer større end i de ’almindelige’ Surface-modeller. Alligevel er den fysiske størrelse næsten identisk – takket være de slankere rammer.