Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Kombi-computer

Foto: PR Det grundlæggende design holder: magnetisk fastgjort tastatur og skærm med indbygget fod.

Anmeldelse: Kombi-computer med eminent design

Microsoft Surface Pro X er nok den hidtil smukkeste kombination af tablet og laptop. Men gider Søren Bang Hansen vente en brøkdel af et sekund på at åbne sin mail eller loade en hjemmeside?

Hvordan designer man en bærbar computer, der også fungerer som tablet? Mange har gjort forsøget, men et af de mest vellykkede er Microsofts Surface-serie, hvor computeren sidder i skærmen, så den kan bruges uden tastatur. Skærmens bagside skjuler en flad fod, der kan klappes ud og vinkles efter behag. Tastaturet (ekstraudstyr) fastgøres magnetisk og fungerer som skærmbeskytter, når man smider computeren i tasken.

Med en profil på 7,3 mm er Pro X den hidtil slankeste Surface. Vægten er nede på 774 gram, og designet er eminent. Når skærmen hviler med sin slanke fod på bordet, har den en nærmest skulpturel skønhed. På låret er foden dog knap så bekvem.

Den blanke skærm er knivskarp (267 PPI), og takket være den fine lysstyrke er spejlinger intet problem. Det høje 3:2-format er en sjælden luksus, som giver ekstra overblik over dokumenter og websider. Med 13 tommer fra hjørne til hjørne er skærmen 0.7 tommer større end i de ’almindelige’ Surface-modeller. Alligevel er den fysiske størrelse næsten identisk – takket være de slankere rammer.

Bliv medlem, og få fuld adgang til
hele EUROMAN.dk fra 23 kr. om måneden
Prøv 14 dage gratis uden binding
Kom igang her Allerede medlem? Log ind her Euroman Premium
Opret dig gratis her