’WANT IT MORE’

Sådan lyder opfordringen bag sportsbrandet Asics’ nye kampagne. Her banes vejen for Asics nye løbe- og træningskollektioner, der indeholder teknologiske fremskridt, som, udover komfort og design, vil kunne forbedre vores atletiske formåen endnu mere.

Derfor er det også kampagnens ærinde – på lidt provokerende vis - at gøre op med den ”hyggelige” tilgang til sport og motion, hvor det mest af alt handler om at røre sig lidt for samvittighedens skyld. En in-your-face-kampagne, der, som en anden militær-bootcamp-coach, vil have os til at træne hårdere, presse os selv mere og generelt bare… ja, WANT IT MORE!

Men det kræver for mange - hvis ikke en egentlig boot-camp - så som minimum et element, der motiverer os til at yde dét ekstra. Sport er her oplagt, for sportens ”bootcamp”-motivator ligger i sportens konkurrencen. Hvis vi vil vinde, skal vi ville det mere end modstanderen, mere end det andet hold, og dermed presser vi os dét ekstra, som kampagnen opfordrer til. 

Men hvilken? Hvilken sportsgren er så den hårdeste? 

En række eksperter (sportsforskere, sportsjournalister og kinesiologer) har sammen med det amerikanske sports-site ESPN for år tilbage udarbejdet en detaljeret analyse af, hvilke sportsgrene, der på eliteniveau er de fysisk mest krævende i verden. Analysen er lavet ud fra parameter såsom udholdenhed, styrke, kraft, hurtighed, smidighed, fleksibilitet og hånd-øje koordination.

Så vil du det mere, kunne følgende sportsgrene være et godt sted at starte:

7. Tennis

Umiddelbart slår tennis dig måske ikke som en ekstraordinær fysisk sport. ”Boldene” varer ikke særlig lang tid af gangen, og spillerne får tid til at få vejret mellem points og partier. Men på eliteniveau er sporten, ifølge eksperterne, en af hårdeste sportsgrene, du kan dyrke. En tenniskamp er konstant gentagelse af intense energiudladninger, når der serves og slås til boldene. Spilleren skal konstant sprinte, gøre fuldt stop og sprinte tilbage igen, alt imens han eller hun skal have fysisk overskud til at kunne kontrollere farten i slagene. Og så kan en kamp sagtens vare mere end 3 timer i stræk i stegende hede.

6. Mixed Martial Arts

Mixed Martial Arts (MMA) er en moderne kampsport, hvor det – som navnet antyder - er en blanding af forskellige kampsporter. En kontroversiel sportsgren, der dog med reglementsændringer har vundet større og større popularitet. Som MMA-fighter kræves der både styrke, reflekser og fysisk stamina. Og så skal du og dit arbejde ikke have noget imod, at dit ansigt ligner noget fra filmen Fight Club, når du møder ind om mandagen…

5. Brydning

Minutterne efter at det stod klart, at Mark O. Madsen, den danske OL-bryder, skulle kæmpe om guld i OL-finalen i Rio de Janeiro, stod en tv-reporter klar i siden for at få en kommentar. Det lykkedes ikke. Mark O. Madsen havde hverken luft eller kræfter til at ytre en sammenhængende sætning. I stedet måtte han vifte mikrofonen væk og stavre udmattede videre ud mod omklædningen. Brydning er nemlig en enorm fysisk og udmattende sport, hvor du fra start til slut bruger samtlige muskler, må have hurtige reflekser og ikke mindst en enorm fysisk udeholdenhed.

4. Basketball

Ligesom tennis overrasker det måske mange, at basketball ligger i top 10. Men ifølge eksperterne er den gamle amerikanske sportsgren fra 1891 en af de mest krævende sportsgrene i verden. Det skyldes bl.a. de hurtige, pludselige bevægelser, de konstante løb op og ned af banen samt når spillerne skal positionere sig, så de står fri, de mange høje hop på stedet og ikke mindst nødvendigheden af en kernemuskulatur, der kan stå imod at blive torpederet af en 2,05 meter høj modstander.

3. Rugby

Rugby kræver både styrke, kernemuskulatur og evnen til at modstå albueslag, skaller og smerten – meget muligt fra et sæt pressede ribben - i over 80 minutter. I Rugby World Cup – rugby på eliteniveau – har man da heller ikke vægtklasser. Skal du klare den her, kræves det, at du på én gang er både stærk, tung og hurtig. 

2. Ishockey

Det vil sikkert også overraske mange, at ishockey gør sig som én af de hårdeste sportsgrene i verden. Men tænk lige over det: I over en time farer du rundt på spejlglat is iført tung beskyttelse og et sæt tynde klinger. Konstant skal du accelerer til topfart for med ét at stoppe op, ændre retning og accelerer op i fart igen. Derudover skal du også kunne spænde ekstra godt op i kernen, når du med en topfart på  op til 48 km/t tackles op mod den plexiglas væg, der omringer banen.

1. Boksning


Flere undersøgelser har efterhånden slået fast, at boksning er og bliver den fysisk mest krævende sport i verden. Det siger heller ikke så lidt, at en professionel boksere - en topatlet – er nødsaget til at gå i yderligere 3-4 måneders intens trænings-bootcamp, hvis han skal kunne gennemføre de 36 minutter, en boksekamp maksimalt varer. Her kræves der både styrke, kraft, udholdenhed og ikke mindst evnen til at kunne tage mod en masse slag. Når man taler om boksere som Mayweather og Ali, taler man ikke kun om verdens bedste boksere, men om verdens mest veltrænede og fitte atleter.

 Asics ’WANT IT MORE’-kampagne er en hyldest til de atleter – de professionelle og amatørerne, bokserne og løberne – der bare vil det dét mere.

Se filmen for kampagnen, skudt og produceret af den Oscar-nominerede filminstruktør og dokumentarist Henry Alex Rubin 

Advertisement