Sponsoreret af Hartmann's

I et frieri er der jo egentlig to ja’er på spil. Et ”ja” til dig og et til din forlovelsesring. Det første ”ja” er uden tvivl det vigtigste, men den helt rigtige forlovelsesring spiller bestemt også en vigtig rolle i det succesfulde frieri.

Og her kan faldgruberne som fremtidig frier hurtigt synes uendelige. Hvordan sporer du dig ind på din udkårnes smag? Er der bestemte regler for forlovelsesringe? Og det let akavede spørgsmål: Hvad er prislejet på sådan en ring?  Skal du afsætte en månedsløn eller mere, hvis du skal fri som en gentleman?  

Vi har spurgt Henriette Bieber, der til dagligt arbejder hos Hartmann’s i Bredgade, København. En juveler med speciale i klassiske diamantsmykker og med mere end 25 års erfaring og ekspertise i at guide i valget af forlovelsesringe til både kvinder og mænd.

Hvordan kan man spore sig ind på den helt rigtige forlovelsesring, når ens viden om smykker - og sin kærestes smag i dem – er meget lille?

”Først og fremmest handler det jo om at kaste et blik på sin kommende partner. Er der noget stilmæssigt, som kendetegner hendes eller hans stil? Det kan være helt konkret i forhold til de smykker hun bærer. Er hun for eksempel til de meget enkle, underspillede smykker, eller mere til smykker med noget volumen? Hvad, der også er meget op i tiden, er, at man tænker på, at forlovelsesringen skal kunne kombineres med andre ringe og smykker, som kæresten går med til dagligt.”

”Men det kan også være tøjstilen, der giver hints om, hvad man skal gå efter i en forlovelsesring. Klæder kæresten sig meget feminint, oplever vi ofte, at hun som regel foretrækker, at stenen på ringen er mere synlig. Hører den udkårne derimod til den mere sporty type, så er vores erfaring, at det ofte vil være den klassiske og mere enkle forlovelsesring, der vil blive sat pris på. Men der er i grunden ingen regler, når man skal vælge forlovelsesring – det, der er centralt er, at man kan mærke, at ringen er helt rigtig til den person man elsker.”

Hvordan hjælper I hos Hartmann’s manden, der er på bar bund, med at få en bedre ide om, hvilken ring han skal kigge efter?

”Er han helt på bar bund, starter vi helt simpelt. Grundlæggende er der 4 elementer i en forlovelsesring, som vi bruger i processen med at guide vores forlovelseskunder frem mod den endelige beslutning: Design – metal – sten – pris.

Hos Hartmann’s har vi utrolig mange valgmuligheder, så for at gøre det mere enkelt, viser vi indledningsvist nogle få ringdesigns til kunden. Det handler om overblik og ro til at blive afklaret og sikker i sit valg.

”Vi har netop re-designet vores forlovelsesunivers på vores hjemmeside, så det er blevet meget lettere at få overblik over valget af forlovelsesring”, siger Henriette. ”Vi har bl.a. lavet en ringfinder som guider dig frem til dit ønskede design, og vi har gjort det mere visuelt, så man kan se ringene på”. Det er altid godt at starte på vores hjemmeside før man besøger os, til at blive mere afklaret omkring stil, design, pris osv.

CopenSTAR_YG_ekstra.jpgCopenhagen Star i 18 kt. gulguld – se ringen her.

Vores mest populære forlovelsesringe falder i 3 designkategorier: Solitaireringen, Rosetringen og 3-stensringen. Hver ring har sine unikke kendetegn og taler til hver sin type.

Skal ringen være med en enkeltstående diamant, der stråler for sig selv, er der tale om en Solitairering – en ultraklassisk ring, der fortæller historien om ”den eneste ene”. 

I en rosetring er selve diamanten omkranset af mindre diamanter og her kan stenen være rund, firkantet eller oval, hvilket kan give den et mere romantisk, men stadig nutidigt look.

Er designet karakteriseret ved tre diamanter placeret ved siden af hinanden, er ringen en såkaldt 3-stensring, ladet med den smukke symbolik i foreningen af de tre diamanter; fortiden-nutiden-fremtiden.

Det kan være en stor hjælp at se de forskellige ringdesigns på hjemmesiden. Det hjælper med at indsnævre valget i forhold til, hvad kæresten måske vil kunne lide men også i forhold til, hvad kæresten bestemt ikke vil kunne lide.”

” Farven på ringskinnen kommer også hurtigt i spil, for den er jo toneangivende for helhedsindtrykket af forlovelsesringen, og her vil den udkårne klart have en præference. Den spørger vi faktisk også ind til som noget af det første. Et godt tip her er at finde ud af, om partnerens nuværende ringe overvejende er i gulguld, hvidguld eller rosaguld. Er mange af ringene i hvidguld, vil det oftest være ringe i den farve, som man skal fokusere på.  Men vi kan jo lave alle vores ringe i netop den farve, som der ønskes. Her er det også godt at tage med i overvejelserne, om der skal være sten ned langs siden af skinnen, eller om den skal være helt enkel og glat.”

Men der skal være sten på en forlovelsesring eller hvad?

”Jeg vil sige, at jeg aldrig har solgt en forlovelsesring uden en sten – diamanten symboliserer noget evigt, og den smukke symbolik vil de fleste gerne viderebringe.

Når man taler om sten, skal man desuden overveje farve, størrelsen samt stenens form. Forlovelsesringe med klassiske hvide diamanter er selvfølgelig de mest populære, men forlovelsesringe med f.eks. Argyle Pink diamanter vinder også frem. Her er den lyserøde, feminine farve lig med romantik og uendelig kærlighed, og disse diamanter fra den australske ørken er tillige utroligt sjældne.

Rosetring_AP_WG.jpgRosetring med Argyle Pink diamanter – se flere ringe med pink diamanter her.

Vi håndplukker selv vores diamanter i Antwerpen, så hver eneste diamant lever op til vores krav om kvalitet.”

Hartmann’s fører desuden forlovelsesringe med farvede ædelsten som de unikke Grønlandske Rubiner samt Grønlandske Blå Safirer, der bærer på en 3 mia. gammel historie fra de grønlandske klippeformationer.

3-stens_rubin_PG.jpg

3-stensring med Grønlandsk Rubin – se flere forlovelsesringe med rubiner her.

Hvad skal man vælge, når det kommer til diamantens størrelse – er det ”big is beautiful” eller ”less is more”?

”Diamantens størrelse måles i carat – jo højere carat, jo større er stenen. Hvad kundens præference er, er meget individuelt, dels pga. personlig smag og stil, men også pga. pris. Jo højere carat, jo højere er prisen. Men det skal slås fast, at man kan sagtens få en meget flot ring med en mindre carat. Her vil blandt andet håndværket, f.eks. fatningen af stenen have en betydning. En af vores mest populære forlovelsesringe er solitaireringen ”Copenhagen Star”. Specielt for denne ring er det stjerneformede greb om diamanten, der giver den fylde og som gør, at stenen synes større. ”Copenhagen Star” fås fra kr. 13.500,-”

Carat_STAR.jpg

Copenhagen Star ringe i forskellige carat-størrelser – se Copenhagen Star her

”Også de diamanter, der er såkaldt ”Fancy Cut”, er slebet på en sådan måde, at de optisk kan se ud af mere end en klassisk rund brillant i samme størrelse. Her taler vi om bl.a. ovale, firkantede, dråbeformede og hjerteformede diamanter.

Cushion-cut diamantringe med det pudeformede slib med bløde runde hjørner og det ovale slib er meget populære, og det er der mange grunde til. En ring med en cushion-cut diamant har stadig mange facetter, så den glimter og har spil i sig ligesom en rund brillant. Ringen kan desuden designes som en rosét, hvor der sidder mindre diamanter rundt om centerstenen og eventuelt også ned langs siden på ringen. Og så er en Fancy Cut diamant cirka 30% billigere end den runde diamant i samme carat-størrelse.

__NY614image00006.jpgForlovelsesring med cushion-cut centersten – se flere ringe med cushion cut slib her.

Og så er der jo lige detaljen omkring prisen. Gælder den uskrevne regel om, at ringen skal koste en månedsløn, hvis man vil fri som en ægte gentleman?

”Nej, bestemt ikke. Det afhænger af dine valg og dine ønsker, så du går fra vores forretning med følelsen af, at du har valgt den helt rigtige ring.

Men det er altid en god ide, at man fra start har gjort sig tanker om et ca. budget, inden man går ud og kigger på forlovelsesringe. Hos os begynder forlovelsesringe med diamanter fra kr. 12.500,- kroner for en Solitairering – altså en helt klassisk forlovelsesring med en enkelt diamant.”

Her kan du se et udvalg af forlovelsesringe fra Hartmann’s.

Alle priser er gældende fra juni 2024.

SOLITAIRERINGE

COPENHAGEN STAR

CopenhagenStar_614_Gruppe5_19_08_2020.jpg

”Copenhagen Star” solitairering i 18 kt. gulguld prydet med 0,20 ct. Top Wesselton/VS brillant. Fås også i 18 kt. hvidguld. Pris fra kr. 13.500,-

COPENHAGEN SOLITAIRE

Ringe01_02_08_2018_samlet.jpg

”Copenhagen Solitaire” solitairering i 18 kt. hvidguld prydet med 0,20 ct. brillant Top Wesselton/VS. Fås også i 18 kt. gulguld. Pris fra kr. 12.500,-

COPENHAGEN DREAM

ring2_13_08_2015.jpg

”Copenhagen Dream” solitairering i 18 kt. hvidguld prydet med 0,25 ct. brillant Top Wesselton/VS flankeret af 22 brillanter Top Wesselton/VVS-VS, i alt 0,10 ct. Fås også i 18 kt. gulguld. Pris fra kr. 16.900,-

 

ROSETRINGE

ROSETRING MED RUND BRILLANT

Ring5_25_02_2022.jpg

Rosetring i 18 kt. hvidguld prydet med en 0,10 ct. Top Wesselton/VVS brillant, omkranset af 27 Top. Wesselton/VVS-VS brillanter, i alt 0,15 ct. Fås også i 18 kt. gulguld. Pris fra kr. 11.900,-

ROSETRING MED CUSHION CUT DIAMANT

Ring6_25_02_2022_guld_guld.jpg

Rosétring i 18 kt. gulguld prydet med 0,30 ct. cushion-cut Top Wesselton/VVS-VS diamant omkranset af 42 Top Wesselton/VVS-VS brillanter, i alt 0,19 ct.  Fås også i 18 karat hvidguld. Pris kr. 19.500,-

ROSETRING MED OVAL DIAMANT

Ring1_19_11_2019.jpg

Rosetring i 18 kt. hvidguld prydet med 0,30 ct. ovalsleben Top Wesselton/VVS-VS diamant omkranset af 16 brillanter, i alt 0,10 ct. Top Wesselton/VVS-VS. Pris fra kr. 17.500,-

3-STENSRINGE

COPENHAGEN LOVE

_11_614Gruppe05_20_01_2020_frit.jpg

"Copenhagen Love" 3-stens diamantring i 18 kt. Gulguld prydet med 0,20 ct. Top Wesselton/VVS centersten flankeret af 2 brillanter, i alt 0,11 ct. Top Wesselton/VVS-VS.  Fås også i 18 kt. hvidguld. Pris fra kr. 12.900,-

3-STENS RING MED RUNDE BRILLANTER

3-stensring_12_07_2017_high.jpg

3-stens diamantring i 18 kt. hvidguld prydet med 0,20 ct. Top Wesselton/VVS centersten flankeret af 2 brillanter, i alt 0,21 ct. Top Wesselton/VVS-VS. Fås også i 18 kt. gulguld. Pris fra kr. 18.500,-

3-STENSRING MED SMARAGDSLEBNE DIAMANTER

2_fancy_cut_3-stens_ring_25_08_14.jpg

Oval 3-stens diamantring i 18 kt. hvidguld prydet med oval 0,50 ct. Top Wesselton(G)VS1 diamant flankeret af 2 ovale Top Wesselton/VVS-VS diamanter, i alt 0,30 ct. Fra kr. 42.500,-

FORLOVELSESRINGE MED FARVEDE ÆDELSTEN

COPENHAGEN LOVE MED ARGYLE PINK DIAMANTER

Ring4_30_03_2020.jpg

”Copenhagen Love” 3-stensring i 18 kt. rosaguld prydet med 0,20 ct. Top Wesselton/VVS-VS brillant, flankeret af to Natural Fancy Intense Pink/VS-SI brillanter, i alt 0,07 ct. Fås også i 18 kt. hvidguld. Kr. 32.500,-

COPENHAGEN SOLITAIRE MED CHAMPAGNE DIAMANT

Ring7_07_07_2021.jpg

Copenhagen Solitaire” solitairering i 18 kt. rosaguld prydet med 0,50 ct. C5/VS brillant. Pris fra kr. 13.900,-

FORLOVELSESRING MED GRØNLANDSK RUBIN

Ring4_02_05_2020.jpg

Rubinring i 18 kt. hvidguld prydet med en 0,31 ct. Grønlandsk Rubin flankeret af 6 Top Wesselton/VVS-VS brillanter, i alt 0,06 ct.