Kalvekød i lys sovs

1,2 kg kalveklump
2 gulerødder
3 skalotteløg
2 hvidløgsfed
½ bdt. timian
½ bdt. bredbladet persille
1 spsk. peberkorn
1 fl. hvidvin
1 skvæt olivenolie
1 laurbærblad
1 stor smørklat
2½ dl fløde
½ citron, saften heraf
Salt
Bredbladet persille til pynt


Sådan gør du:
Skær kødet ud i store tern.

Skræl gulerødderne, og skær dem i skiver. Pil løg og hvidløgsfed. Hak begge groft.

Rens timian og persille, afdryp godt, og pluk det.

Kværn peberkornene.

Bland i en stor skål en marinade af vin, olie, laurbærblad, hvidløg, timian og persille. Tilsæt peber, gulerodsskiver og løg. Læg kødet i marinaden, og dæk med film. Sæt skålen i køleskabet natten over.

Tag kødstykkerne op af marinaden, og lad dem dryppe af. Smelt smør i en tykbundet gryde, og steg kødet i det, men lad det kun lige sætte sig – det skal ikke brunes.

Tilsæt marinaden, og hæld vand over, til det dækker. Lad retten simre, til kødet er mørt – det tager et par timer.

Tilsæt fløde og citronsaft – det burde jævne saucen, men hvis man ønsker sig en tykkere sauce, kan den jævnes med maizena eller en smørbolle (se neders på siden). Tag i så fald kødet op, før der jævnes, og kom det tilbage i saucen, og varm igennem inden servering.

Server med fx. jasmin ris til.



Få også opskriften på braiseret kalvebryst med selleri og gulerød.


En smørbolle:
Rør en bolle af lige dele smør og mel sammen, læg den i gryderetten, og lad den smelte. Rør den derpå godt ud i saucen, der herved jævnes.