Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Præsenteret af PARTNERDIALOG

Præsenteret af PARTNERDIALOG

Sådan bliver du bedre til at sælge

Salget er en kunst - lær at mestre det!

Vil du gerne blive en god sælger, så skal du bemærke, at du ikke bliver den bedste telefonsælger fra den ene dag til den anden. Har du ambitioner om at blive bedre til salg, så har du alle muligheder for at udvikle dig og blive den bedste sælger inden for dit fag. Det er langt fra alle, der har de rette forudsætninger for at sælge varer og tjenesteydelser – men det har du måske.

Den rette mentalitet er afgørende
Skal du have succes med salg, kræver det først og fremmest, at du har den rette mentalitet og indstilling. Sætter du pris på at arbejde under pres, og har du ikke noget imod konkurrence, så vil du måske være den fødte sælger. Drømmer du om at tjene mange penge på salg, så skal du være villig til at give den gas hver eneste dag. Du skal være på hele tiden, og du skal engagere dig i alle dine samtaler.

Den rette arbejdsmentalitet handler også om, at du skal kunne lide dit arbejde. Selvom der er nogle dage, der er hårdere end andre, er det vigtigt, at du fortsat føler, at dit job er meningsfyldt. Er din eneste motivation at tjene penge, så vil du opleve, at du hurtigt kører død i det.

Du skal lære at håndtere en afvisning
Arbejder du med salg til dagligt, så er det alfa omega, at du forstår at håndtere en afvisning. Det er f.eks. nemlig langt fra alle danske forbrugere, der er lige glade for at blive ringet op af en telefonsælger. Det er derfor helt naturligt, at du kommer til at håndtere mange afvisninger i løbet af en dag – og det er blot en del af gamet.

Lader du dig til at slå ud af en afvisning, så vil det i værste fald påvirke dine salgsevner og din motivation. Håndtering af afvisninger kan være svært i starten, men det er typisk noget, som man lærer med tiden. Uanset om du beskæftiger dig med telemarketing, mødebooking eller en helt tredje disciplin, vil du aldrig kunne undgå afvisninger.

Deltag i salgskurser og sug til dig
Selvom det ville være attraktivt, så skal du ikke forvente at blive supersælger med det samme. Der er rigtigt mange dygtige sælgere, der har 10-20-30 års erfaring, som helt naturligt kender til mange flere salgsteknikker og tricks, end du gør. Har du ambitioner om at blive bedre, så bør du deltage i diverse salgskurser inden for telemarketing og mødebooking, hvor du kan udvikle dine kompetencer.

Arbejder du i et firma med salg, vil det ikke være unormalt, at firmaet udbyder diverse salgskurser. Selvom det som regel er frivilligt, om man vil deltage i disse kurser, så vil du kunne gøre dig selv en tjeneste ved at deltage og suge til dig med viden. Du vil efterhånden opleve, at du bliver bedre og bedre til at sælge og håndtere de udfordringer, der kan opstå inden for telemarketing.