
Guide til cykelgrej: 11 favoritter til søndagsrytteren og landevejslegenden
Du skal bare bruge en cykel, en pumpe og lidt selvkontrol. Vi hjælper med to af delene.

Sortseer
Human Research Studio er et nyt dansk foretagende, der laver briller til sport. Deres første model, ’Ritual’, vejer blot 25 gram og er udstyret med en næsepude, der kan justeres i tre positioner, der sikrer en tilpasning til forskellige ansigtsformer.
Linsen, der forstærker kontraster i dit syn, er udskiftelig, så det er nemt at tilpasse sig skiftende lysforhold. Første udgave kommer med sort stel og linse i farven smoke.
Human Research Studio ’Ritual’ til 1.899 kr.

De små ting
Du har selvfølgelig et par cykelhandsker, altså sådan nogle som dem her, hvor fingrene får luft. Det var sikkert det første, du anskaffede dig, dengang du købte dig en racercykel.
Siden har du garanteret også købt et par vinterhandsker. Og et par, til når det regner, og et, til når det bare blæser.
Men har du så også – i alle dine små justeringer – husket at gå tilbage til det første par og fået dem opgraderet til noget ordentligt? Hvis ikke, så har vi her fundet opgraderingen til dig.
Rapha ’Pro Team Mitts’ til 500 kr.

På toppen
Det er ikke så svært: Mathieu van der Poel kører med Abus’ ’Gamechanger’-hjelm, og så er den også god nok til dig.
Der er rygter om, at han stadig kører med version 1.0, fordi den nyeste ikke sidder ordentligt på hans hoved, men den fungerer til gengæld på resten af Alpecin-Deceuninck.
Og lige for Prins Knud: Selvfølgelig kører du med hjelm, medmindre du er opvokset på Amager og startede til cykling, før Brian Holm blev født. Så må du stadig godt selv bestemme.
Abus ’Gamechanger 2.0’ til 1.599 kr.

Modstandsdygtig
Dårlige undskyldninger som fx vejret kan du pakke langt væk, hvis bare du har den rigtige påklædning.
En regnjakke skal der til, for før eller siden lover DMI stedvis regn, og alternativet er at spise brunch derhjemme med svigermor, og så er slagregn og syv grader altså at foretrække.
GripGrab har lavet en letvægtsmodel, der kan modstå alt den regn, vejrguderne kan skyde efter os på vores breddegrader.
GripGrab ’PACR Waterproof Lightweight Jacket’ til 1.450 kr.

Terrængående bæst
Cykling er den sikre vej ind i finansiel ruin. Der er altid en hundedyr komponent, der vejer et par gram mindre, og du vil hellere betale tusindvis af kroner for at spare på vægten, end du vil smide de tilsvarende kilo på kroppen.
Men ingen pris står mål med den værdi, der bliver skudt direkte ind i dit livs lykkecenter ved at cykle, så luk øjnene og sving kortet.
Canyon ’Grail’ er et suverænt bud på en terrængående cykel, der bliver din bedste ven i løbet af alle årets fire årstider. Den starter ved 18.000 kroner og slutter med topmodellen, der er omtrent fire gange så dyr.
Forskellen er delene på cyklen, men skal du til at i gang med at cykle, kan du sagtens starte med indgangsmodellen.

Pålideligt
Sidste år slog vi på de her sider et slag for et redskab, der skulle gøre det endnu smartere at benytte sig af luftpatroner. Men nu vil vi gerne slå et slag for en gammeldags håndpumpe. Ja, sådan er vi: ikke udpræget standhaftige.
Det er en håndpumpe til gengæld, standhaftig, og den er også pålidelig. Med andre ord er det sådan én, man gerne vil stå med, når man er punkteret langt væk fra sit hjem, og regnen for længst er ankommet. Vælger man en model fra Silca, er ovennævnte karaktertræk blot endnu mere udtalte.
Silca ’Minipumpe Tattico’ til 699 kr.

Når enden er god…
Det er en god idé at gå op i de punkter, hvor der er særlig kontakt mellem krop og maskine. Din bagdel og din sadel må siges at være et sådant.
Det mener i hvert fald tjekkiske Posedla, som laver sadler i 3D-print modelleret efter, ja, dine baller.
Måden, det foregår på, er via et såkaldt Smiling Butt Kit, som du ganske enkelt sætter dig på, og derefter tager Posedlas computere og analyseværktøjer over. Resultatet er din helt egen sadel, og en stor bekymring mindre.
Posedla ’Joyseat’ fra 2.600 kr.

Sommershorts
Cykelshorts skal der til, eller bibs, hvis du skal bruge det rigtige ord. Den lillebitte sadel er ubarmhjertig over for din bagdel over flere timer, så sørg for, at puden i dine bibs kan tage fra.
Danske Pas Normal Studios laver en udgave med en praktisk lomme på siden til telefonen eller gels. Denne version er en særlig let sommerudgave, som du knap nok mærker, du har på.
Pas Normal Studios ’Escapism Light Bibs’ til 1.900 kr.

Maap-disciple
At påstå, vi godt kan lide Maaps cykeltøj, svarer til at påstå, at Lamine Yamal har talent for fodbold. Påstanden er helt korrekt og temmelig indlysende. Det sultne blik, vi konstant har rettet mod australierne, har vi aldrig lagt skjul på.
Nu vil vi gerne have den her ’thermal’ (cykeltøjskodeord for beklædning til en frisk efterårsdag). Som med alt godt design ligger det i de små ting – her i form af de små indslag af blå i en grundlæggende masse af grå.
Maap ’Training Thermal LS Jersey’ til 1.380 kr.

Vejhjælp
Det er aldrig til at sige, hvornår den mekaniske udfordring indtræffer. Til gengæld kan vi med sikkerhed sige, at når den en dag indtræffer – og det gør den – så er det federe at have værktøj med, end det er ikke at have værktøj med.
Med et multiværktøj som det her fra Lezyne kommer du langt. Om ikke andet har du noget til at åbne de to flasker Peroni, du køber i hjørnekiosken på vej hjem.
Lezyne ’Multitool Super V22’ til 299 kr.

Sydpå
Når du allerede har lagt, hvad der svarer til to gange en dansk gennemsnitsløn før skat, for din cykel og fået lavet et (overraskende udmattende) bike fit, så er det selvfølgelig tudetosset, at det ikke er den, du cykler rundt på nede ved Como.
Løsningen ligger lige for: en cykelkuffert fra Evoc, blandt andet designet sådan, at du netop ikke skal hverken røre sadel eller styr, når du pakker cyklen ned. Eneste minus er, at der så er én undskyldning mindre for ikke at ramme dagen.
Evoc ’Road Bike Bag Pro’ til 7.050 kr.