OB’s unge helte: ”Der er helt sikkert guld at finde i 2. division og længere nede”
Foto: Getty Images Mads Frøkjær-Jensen og Max Fenger er blandt de unge spillere, som har udnyttet de mange skader i OB-truppen og har gjort en forskel.

OB’s unge helte: ”Der er helt sikkert guld at finde i 2. division og længere nede”

Det burde næsten ikke længere være muligt at finde uopdaget talent i de lavere rækker, men det har OB modbevist. Mikkel Hyllegaard, Max Fenger og Mads Frøkjær-Jensen er alle eksempler på, at man via alternative veje kan nå til tops. Her fortæller OB-sportschef Michael Hemmingsen om, hvordan de har haft held med at finde dem.

Det er lidt historien om Jamie Vardy, der udspiller sig på Fyn i øjeblikket.

Vardy blev først fundet som 25-årig og helt nede i Englands femte bedste række hos Fleetwood Town. Leicester City gav ham chancen, og han har siden takket for tilliden med 98 ligascoringer og var stærkt medvirkende til Premier League-titlen i 2016.

Sådan noget burde næsten ikke kunne lade sig gøre i moderne topfodbold, hvor klubberne har massevis af scouts, der mandsopdækker spillerne helt fra, de er 10-12 år gamle. Hvorfor var Vardy ikke blevet opdaget af andre tidligere?

Herhjemme har OB også haft held med at finde uslebne diamanter i de lavere rækker. Tag bare Max Fenger, der skulle findes i Roskilde. Mads Frøkjær-Jensen plukkede de fra Greve IF. Mens Mikkel Hyllegaard som 20-årig løb rundt i danmarksserieklubben SfB/Oure.

Denne unge trio er nu med til at henrykke OB-fansene og kan i aften være med til at spille fynboerne i Europa League, hvis de vinder over AGF. Hvordan kan det lade sig gøre?

”Det er lidt noget mærkeligt noget," medgiver Michael Hemmingsen, sportschef i OB.

"Nogle unge mennesker kan bedst lide at blive i de vante omgivelser og i den lokale forening og klub. Derfor er de lidt senere om at få lysten til at prøve noget andet og prøve sig af på et bedre og højere niveau."

Vil du læse resten af artiklen?
Allerede medlem? Log ind her
Bliv medlem og få fuld adgang til
hele EUROMAN.dk fra 23 kr./md
Prøv 14 dage gratis uden binding
Vælg abonnement her Euroman Premium
Opret dig gratis her