Det er lidt historien om Jamie Vardy, der udspiller sig på Fyn i øjeblikket.

Vardy blev først fundet som 25-årig og helt nede i Englands femte bedste række hos Fleetwood Town. Leicester City gav ham chancen, og han har siden takket for tilliden med 98 ligascoringer og var stærkt medvirkende til Premier League-titlen i 2016.

Sådan noget burde næsten ikke kunne lade sig gøre i moderne topfodbold, hvor klubberne har massevis af scouts, der mandsopdækker spillerne helt fra, de er 10-12 år gamle. Hvorfor var Vardy ikke blevet opdaget af andre tidligere?

Herhjemme har OB også haft held med at finde uslebne diamanter i de lavere rækker. Tag bare Max Fenger, der skulle findes i Roskilde. Mads Frøkjær-Jensen plukkede de fra Greve IF. Mens Mikkel Hyllegaard som 20-årig løb rundt i danmarksserieklubben SfB/Oure.

Denne unge trio er nu med til at henrykke OB-fansene og kan i aften være med til at spille fynboerne i Europa League, hvis de vinder over AGF. Hvordan kan det lade sig gøre?

”Det er lidt noget mærkeligt noget," medgiver Michael Hemmingsen, sportschef i OB.

"Nogle unge mennesker kan bedst lide at blive i de vante omgivelser og i den lokale forening og klub. Derfor er de lidt senere om at få lysten til at prøve noget andet og prøve sig af på et bedre og højere niveau."