Taboo Tom Hardy

Taboo

Se traileren: Tom Hardy er tilbage med ny, ond BBC-serie

Hardy har skrevet serien i samarbejde med skaberen af Peaky Blinders. Ridley Scott har produceret.

Siden sin medvirken i The Revenant og i serien Peaky Blinders har Tom Hardy ikke gjort så meget væsen af sig. Det betyder ikke, at den hyperaktive britiske skuespiller har holdt fri. 

Efter nytår er han i hvert fald tilbage med serien Taboo, som han både har skrevet og spiller hovedrollen i. Hardy har dog ikke været ene om at skrive serien, der er blevet til i et samarbejde med hans egen far, Chips Hardy, og Peaky Blinders-skaberen Steven Knight.

Af andre interessante navne på credit-listen finder man Ridley Scott, instruktør af Blade Runner og meget, meget andet godt, som executive producer. 

Og så er der også fornemt dansk islæt, idet Kristoffer Nyholm, manden bag blandt andet 'Forbrydelsen', har instrueret fire af seriens afsnit.

Med det hold er der ingen, der vil undre sig over, at traileren til Taboo er gennemvoldelig og mørk. Uden at vi ved alverden om historien, handler den om en mand, der har været forsvundet og antaget for død, men som pludselig overrasker sine gamle fjender ved at dukke op i London i 1814 – efter 10 år i Afrika.

Samtidig er det et manuskript, der er knyttet op på kolonitiden, idet Hardys hovedrolle, James Keziah Delaney, forsøger at opbygge sit eget shipping-imperium og dermed giver det store East India Trading Company krig på kniven. Og en del af intrigen udgøres også af en lille krig mellem Storbritannien og USA.

God fornøjelse med serien, der får premiere på BBC 7. januar. 

Se, hvad vi ellers skriver om: Tom Hardy og Serier