Wilson pro staff.jpg1. Prostav

Hvis Holger Runes tennisanstrengelser har inspireret dig til selv at gribe en ketsjer, kommer her tre opstarts-protip: Wilson laver de bedste og mest spilbare, din opstrengning skal ikke være et gram over 24 kilo, og du skal bruge et større greb, end ekspedienten siger. Size mindst én op fra dennes råd. Den, Federer takkede af med, er på udsalg. Køb den.

Wilson Pro Staff 97 V13 til 1.200 kr. hos tennisshoppen.dk.

Hibachi.jpg2. Hibachi-san

Husker du racletten? Den fedtede, elektriske dobbeltdækkersatan, der spruttede AMO på dugen til fætter-kusine-festerne i 90’erne. Den er gudskelov gået glemslens vej, men se nu her: Dens tjekkede lillebror melder sig ind i tilberedning-ved-bordet-kampen med smukt dekoreret kalligrafipapir på japansk stentøj og med trækulsfyring. Vi dækker op!

Satake Hibachi bordgrill til 790 kr. hos kitchenone.com.

Wide Sargasso Sea.jpg3. Økuller

Det er allerede 57 år siden, at Jean Rhys udgav mesterværket ’Wide Sargasso Sea’, hvori hun sætter hele verdens kulturæstetiske begrebs- og forståelsesapparat under lup af sin opvækst på de vestindiske øer. Hun beskriver og udvider simpelthen samtlige kunstarter, som var de en ø under udvikling, afvikling og belejring. Genialt.      

’Wide Sargasso Sea at 50’ af Elaine Savory og Erica Johnson til 950 kr. hos bookshop.org.

Forever classic buks.jpg4. Buksebruse

Brun er en undervurderet sommerfarve. Det slutter her, i en højtaljet og luftig hørbuks, som tikker alle sommerbenklæder-boksene: lange, rummelige, dybe lommer til småpenge, bandana og solstift og helt rigtig balance mellem formel/afslappet. Brun hør fader desuden pænere end blå og oliven ditto og gemmer kaffe- og drinkspletter bedre end beige.

Hørbukser til 1.780 kr. hos foreverathens.com.

Chamula-sko.jpg5. Mexisko

Yuki Matsuda er hjernen bag nogle af menswear-markedets mest gennemtænkte produkter – fx håndsyede fodtøj fra Yuketen og afdæmpet workwear fra Monitaly. Her har han kastet sit talent over traditionelle, håndflettede mexicanske resortsko, som ligner en drøm og som føles, som at gå på skyer. Det bedste bud på en voksen sommersko, vi har set. 

Cancun læder huarache-sandaler til 890 kr. hos chamulaoriginal.com.

Bag balm.jpg6. Balsameret

En gang til for Prins Knud: Crememarkedet er overvurderet. Der er cremer alle vegne, men du skal reelt kun bruge to: en ansigtscreme med SPF30 og en fornødenhedscreme til taskelommen. I sidstnævnte kategori falder Bag Balm, der har kørt med samme opskrift siden 1899. Masser af tilsætningsmidler, masser af effekt. Og flot emballage. Nemt. 

Bag balm creme til 150 kr. hos amazon.co.uk.

A newport summer.jpg7. Sommer-ommer

Det, der irriterede os mest ved modedelen af ’Succession’, var Roy-ungernes komplette mangel på æstetik. Ja ja, no logo quiet luxury og eleveret streetwear, gab. Hvor var krabbekagerne og de udtrådte Sebago’er? De forvaskede hvide poloer og falmede Oxfordskjorter? Labradoren? Alt det får du lige her i ’A Newport Summer’. Ah, gamle penge.     

’A Newport Summer’ af Nick Mele og Ruthie Sommers til 360 kr. hos amazon.co.uk.

Drakes-klud.jpg8. Kludedukke

Hemmeligheden bag at mestre kunsten at gå med klud er … at begynde at gå med klud. Det er ligesom med en hat: Man får aldrig den rigtige alder eller pondus, hvis man ikke begynder at bære den og i øvrigt læner sig ind i den. Hvis man er den pyntetøvende type, anbefaler vi på det kraftigste at skæve til Drake’s. 

Silketwill bandana til 1.150 kr. hos drakes.com.

FRIT_Amiacalva-2.jpg9. Pose og sæk

Vi arbejder induktivt i vores søgen efter toten over dem alle, og har efterhånden erfaret os frem til tre kritiske parametre: Lommer (der skal være mange), stand (den skal kunne stå selv) og skulderrem (den skal kunne bæres over skulderen). Her rammer japanske Amiacalva hovedet på alle tre søm i en herligt dyb, olivenfarvet og kraftig kanvasiteration.  

Canvas tote fra Amiacalva til 1.525 kr. hos rendez-vous-store.com.

Paravicini desserttallerkener.jpg10. Primi piatti

Hvis du, som os, gør dit bedste for at forlænge sommerfølelsen – gerne et godt stykke ind i oktober – så skal du bare se til Laboratoria Paravicini’s håndmalede og über-italienske keramik. Her i et desserttallerkensæt med simple, farverige blomstermotiver på råhvid glasering. Mere behøver vi (næsten) ikke. Det skulle da lige være at spise af dem i Italien.   

12 stk. desserttallerkener fra Laboratoria Paravicini til 4.540 kr. hos artemest.com.