Nu er jeg jo chefredaktør for et magtkritisk og uafhængigt medie, så jeg kan ikke rigtig tillade mig at give Kongen noget, der ligger over bagatelgrænsen. Hvis det ikke var tilfældet, ville jeg give ham en væsentlig mere luksuriøs rullekuffert, end den han har.

Hans entry-level bør minimum være en Rimowa, for som man kunne se på billederne fra hans tur til Madrid, er det simpelthen for noller, at en monark triller rundt med noget, der ligner en mellemleder-kuffert fra Neye. Og det trækker ned i min bog.

Derfor skulle han, hvis jeg kunne give en dyr gave, have en Rimowa-rullekuffert i titanium. Jeg har selv en Rimowa i attachémappe-versionen, og det er typisk den, man ser brugt i spændingsfilm, når der skal udveksles store kontantbeløb eller transporteres atomkoder.

Men jeg er jo nu engang chef for Frihedsbrevet, et magtkritisk medie, så vi ender på en pakke Karelia-cigaretter uden filter. Det er de græske cigaretter, dronning Margrethe røg. Jeg kan godt lide tanken om, at vi har en rygende monark, og jeg vil i det hele taget gerne have et kongehus, der er så dekadent og depraveret som muligt. Det må helst ikke blive alt for meget hr. og fru hakkebøf, og jeg tænder helt af, hvis en monark kommer kørende på en kassecykel. Vi skal forundres og frydes over de kongelige, der må gerne være noget mystik over dem.

Jeg har selv flere gange røget Karelia. Det er nogle af verdens bedste cigaretter, de er meget stærke, de trækker virkelig søm ud, de tager længere tid at ryge end andre cigaretter, og de er i øvrigt ulovlige herhjemme. Alene æsken, de kommer i, er meget smuk. Åbner man den, ligger der inden i en indlægsseddel fra George Karelia & Sønner, hvori der står, at ’cigaretterne her er et kvalitetsprodukt, som, vi håber, vil give dig usigelig glæde.’

For den kræsne ryger venter der en sublim tobaksoplevelse, kan jeg godt skrive under på. Jeg er en uhelbredelig nikotinist, og jeg vil som sagt gerne have en monark, som er orienteret mod irrationelle fornøjelser, så dem skal kong Frederik have.